Banner Before Header

Miestä puukotettiin rintaan Helsingin Kontulassa – kolmea nuorta epäillään tapon yrityksestä

Helsingin poliisi tutkii tapon yritystä, jossa noin 25-vuotiasta miestä puukotettiin rintaan Kontulan ostoskeskuksen tienoilla.

– Tapon yrityksestä epäillään kolmea poikaa. Heidän epäillään syyllistyneen samana yönä taksikuskin törkeään ryöstöön, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tapauksesta epäillään poliisin mukaan 16-, 18- ja 17-vuotiaita poikia.

– Lisäksi kahta ensimmäistä nuorta epäillään törkeän ryöstön yrityksestä saman päivän iltapäivällä, poliisi kertoo.

Epäillyt rikokset tapahtuivat yöllä ja iltapäivällä torstaina 7. lokakuuta.

Tapon yritys sai poliisin mukaan alkunsa, kun asianomistaja poistui baarista. Hänen kimppuunsa kävi ylikulkusillalla kolme tuntematonta nuorta miestä, ja häntä puukotettiin rintaan.

– Asianomistaja lähti juoksemaan karkuun tilanteesta. Hän meni sisään taksitolpalla olleeseen autoon. Hän joutui kuitenkin jatkamaan pakoa uudelleen, poliisi kertoo.

Poliisi pyytää kyseistä taksikuskia ilmoittautumaan, jotta hän voisi kertoa havaintonsa tilanteesta. Ilmoittautua voi nuorisoryhmän sähköpostiin nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 471 200 (klo 8–16).

Asianomistaja juoksi nopeasti toisen lähistöllä olleen auton kyytiin ja pääsi sillä karkuun.

Poliisi saapui Teboilin kylmäasemalle hätäkeskuksen ilmoituksen perusteella. Asianomistaja istui siellä edellä mainitussa jälkimmäisessä autossa.

– Autossa asianomistaja oli sanonut kuskille, että häntä oli puukotettu rintaan. Kertomansa mukaan hänelle oli tullut baarissa riitaa epäiltyjen kanssa. Poliisin tietojen mukaan asianomistaja ei tuntenut epäiltyjä entuudestaan, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss sanoo.

Samoja poikia epäillään myös törkeästä ryöstöstä ja törkeän ryöstön yrityksestä, jotka tapahtuivat myöhemmin torstaiyönä 7. lokakuuta. Asianomistaja on poliisin mukaan eri henkilö kuin aiemmin mainitut autonkuljettajat.

– Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan vajaa 30-vuotias taksinkuljettaja oli ryöstetty puukolla uhaten. Epäilty ryöstö tapahtui Ajomiehentiellä Konalassa. Ryöstäjien epäillään saaneen saalikseen noin 300 euroa käteistä, tutkinnanjohtaja Forss sanoo.

Taksikuski oli ottanut kolme nuorta miestä kyytiinsä Vantaan Kivikossa. Hän kyyditsi matkustajat sovitusti kauppakeskus Ristikolle Konalaan.

Perillä yksi pojista kaivoi esiin puukon ja uhkasi sillä taksikuskia. Asianomistaja hyppäsi pelästyneenä ulos autosta. Poikien epäillään napanneen rahapussin ja poistuneen paikalta.

– Poliisi tunnisti myöhemmin epäillyt samoiksi kuin tapon yrityksessä, Forss kertoo.

Samana päivänä 7.10.2021 tapahtui törkeän ryöstön yritys, josta epäillään samoja 16- ja 18-vuotiaita poikia. Poliisi epäilee, että 15-vuotiasta poikaa uhattiin puukolla ja häneltä vaadittiin arvotavaroita.

Asianomistajalta lähti juoksemaan karkuun tilanteesta. Hän pääsi pakoon, vaikka kengät putosivat jaloista. Poikaa oli kertomansa mukaan ehditty lyödä kerran nyrkillä kasvoihin.

Kaikki kolme poikaa ovat olleet vangittuina. Sittemmin heidät on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon tai matkustuskieltoon.

Source Link is.fi