Banner Before Header

Mika Häkkisen ex-tallikaverilta tyly viesti valittaville F1-kuskeille

Käynnissä olevaa F1-kautta on ajettu viime viikonlopun Montrealin GP:n jälkeen yhteensä yhdeksän osakilpailua, ja koko alkukauden suurin puheenaihe on ollut autojen pomppimisongelmat.

Ongelmat juontavat juurensa osittain täksi kaudeksi voimaan astuneista uusista säännöistä. Aikoinaan kielletty maavaikutuksen hyödyntäminen on jälleen sallittua, ja tämä on osasyy röykkyiseen kyytiin.

Monet F1-kuljettajat ovat ilmaisseet huolensa ajamisen turvallisuudesta ja vaikutuksesta terveyteen.

Nyt oman lusikan soppaansa on heittänyt Mika Häkkisen ex-tallikaveri David Coulthard.

Skotlantilainen lähetti tylyn viestin kuljettajille, jotka ovat pelänneet pomppimisesta seuraavia mahdollisia sivuvaikutuksia.

– Jos joku kuljettaja tuntee olonsa epämukavaksi tai uskoo saavansa pitkäaikaisia terveyshaittoja, kannattaa astua sivuun. Tuolla on paljon nuoria miehiä ja naisia, jotka mielellään istuvat autosi rattiin, jos sinusta ei tunnu siltä, hän latasi Racing Newsille.

Coulthard kehottaa kaikkia asettamaan asiat tiettyyn perspektiiviin.

– Urheilussa ei tunnetta ”prinsessa ja herne” -tarinaa. Jos olet nyrkkeilijä, sinun on hyväksyttävä, että joku lyö sinua naamaan. Jos olet jalkapalloilija, joku liukuu napit edellä jalkoihisi.

Skotlantilaiskuljettaja ajoi F1-urallaan yhteensä 13 GP-voittoa ja keräsi 14 vuoden aikana 535 MM-pistettä. Hän edusti uransa aikana Williamsia, McLarenia ja Red Bullia.

Coulthard ajoi Häkkisen kanssa samaan aikaan McLarenilla, kun suomalainen kruisaili kahteen maailmanmestaruuteen vuosina 1998 ja 1999.

Source Link is.fi