Banner Before Header

Mikael Granlund takoi hurjat tehot! Aleksander Barkovin maalivire jatkuu

Nashvillen Mikael Granlund loisti syöttökoneena, kun Nashville haki 4–3-jatkoaikavoiton St. Louisista.

Granlund syötti kaikki vieraiden neljä maalia ja vietti NHL-uransa ensimmäistä neljän syöttöpisteen iltaa. Edellisen kerran Granlund oli tehnyt neljä tehopistettä ottelussa helmikuussa 2018.

Yli 20 minuuttia pelannut suomalaissentteri kirjasi kirsikaksi komealle illalle teholukeman +4.

Kotijoukkue St. Louis johti vielä avauserän jälkeen 2–0, mutta Granlund ja hänen tutkaparikseen kovaa vauhtia muodostuva Matt Duchene (2+1) nostivat vieraat voittoon. Ketjun kolmas lenkki Luke Kunin säesti tehoillaan 1+1.

Kuten viimeksi viime viikolla, jatkoajalla Granlund tarjoili kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä Duchenelle voittomaalin.

Pari viime kautta tehollisesti hieman vaisummin esiintynyt Granlund on aloittanut kuluvan kauden komeasti.

14 ottelun jälkeen kasassa on tehot 2+13=15, joilla hän jakaa suomalaistilaston kärkipaikkaa Aleksander Barkovin kanssa.

Niin ikään hiljaiselon jälkeen tehovireensä taas löytänyt Duchene on tehnyt 8+6=14.

Viime kauden tapaan Granlund on ollut jälleen peliajassa mitattuna Nashvillen selvä ykköshyökkääjä. Tällä hetkellä hän on myös joukkueen pistekuningas.

Lue lisää: Mikko Rantasen tehohanat ryöpsähtivät auki NHL:ssä – ärsytetty Colorado pani hyrskyn myrskyn, vastustajalla keitti yli

Barkovin maalivire jatkuu

Floridan kapteeni Aleksander Barkov on aloittanut NHL-kauden kovassa maalivireessä. Keskiviikon kierroksella Barkov latoi jo yhdeksännen maalinsa – 13. ottelussaan.

Barkov tasoitti komealla laukauksellaan vierasottelun Pittsburghia vastaan 2–2:een kolmannen erän alussa.

Penguins oli kuitenkin lopulta parempi rankkarikisan jälkeen 3–2.

Panthersin toinen suomalaissentteri Anton Lundell pääsi myös tehoille ottelussa, kun hän petasi taidokkaalla suorituksella 1–1-tasoituksen avauserän lopussa.

Barkov alusti kolmannen erän lopussa Floridalle 3–2-johtomaalin, mutta se hylättiin paitsiohaaston jälkeen. Jatkoajalla Barkov oli puolestaan lähellä jo kauden kymmenettä maaliaan, mutta tällä kertaa vuorostaan tolppa pelasti Pittsburghin.

Rankkarikisassa sekä Barkov että Lundell epäonnistuivat yrityksissään, ja Florida kärsi kolmannen peräkkäisen tappion.

Ottelun kolmostähdeksi valittu Barkov jakaa yhdeksällä osumallaan NHL:n maalipörssin viidettä sijaa.

Suomalaisten pistepörssi

1. Aleksander Barkov, Florida 9+6=15 (13 ott.)

2. Mikael Granlund, Nashville 2+13=15 (14)

3. Jesse Puljujärvi, Edmonton 7+6=13 (12)

4. Sebastian Aho, Carolina 5+7=12 (11)

5. Miro Heiskanen, Dallas 3+9=12 (12)

6. Patrik Laine, Columbus 3+7=10 (9)

7. Teuvo Teräväinen, Carolina 3+7=10 (11)

8. Mikko Rantanen, Colorado 4+4=8 (8)

9. Anton Lundell, Florida 3+4=7 (10)

10. Kasperi Kapanen, Pittsburgh 3+4=7 (12)

Torstain NHL-kierros

Boston Bruins–Edmonton Oilers 3–5 (1–1, 2–1, 0–3) E: Mikko Koskinen 26/29 torj.

Montreal Canadiens–Calgary Flames 4–2 (1–2, 1–0, 2–0)

Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 3–2 vl. (1–1, 1–0, 0–1, 1–0) F: Aleksander Barkov 1+0, Anton Lundell 0+1

Ottawa Senators–Los Angeles Kings 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

New Jersey Devils–New York Islanders 4–0 (1–0, 1–0, 2–0) NJ: Janne Kuokkanen 1+0

Detroit Red Wings–Washington Capitals 0–2 (0–2, 0–0, 0–0)

St. Louis Blues–Nashville Predators 3–4 ja. (2–0, 0–2, 1–1, 0–1) N: Mikael Granlund 0+4

Winnipeg Jets–San Jose Sharks 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 7–1 (3–0, 3–0, 1–1) C: Mikko Rantanen 1+2

Vegas Golden Knights–Minnesota Wild 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)

Seattle Kraken–Anaheim Ducks 4–7 (0–1, 2–3, 2–3)