Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7052f62666e16727f9e168edc7bf6df8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikkelin vanhus­murhan syyte: Nuori mies tunkeutui tuntemattoman naisen kotiin pation kautta ja surmasi tämän – Uutisalue

Mikkelin vanhus­murhan syyte: Nuori mies tunkeutui tuntemattoman naisen kotiin pation kautta ja surmasi tämän

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on tiistaina aamulla luettu murhasyyte parikymppiselle miehelle. Häntä syytetään 85-vuotiaan naisen murhasta Mikkelissä.

Vanhus asui yksin kaupungin keskustassa sijaitsevassa uudehkossa kerrostalossa.

Henkirikosta voi luonnehtia poikkeukselliseksi, sillä poliisi ei missään vaiheessa tutkintaa löytänyt kytköstä syytetyn ja uhrin välillä.

Veriteon tutkinta käynnistyi keskiviikkona 29. joulukuuta, kun uhrin omaiset löysivät vanhuksen kotoaan surmattuna. Syytteen mukaan henkirikos tapahtui muutamaa päivää aiemmin, 26. joulukuuta.

Syytteen mukaan uhriin oli kohdistettu väkivaltaa, joka on ollut ”pääosin luonteeltaan tylppää”, mutta osittain myös teräaseella tehtyä ja mahdollisesti myös muulla terävällä esineellä tehtyä. Vanhus kuoli lukuisiin eri vammoihin.

Haastehakemuksesta ilmenee, että mies oli tunkeutunut hänelle ennalta täysin tuntemattoman, hauraan vanhuksen asuntoon pation kautta.

Mies kiistää syytteen murhasta ja vahingonteosta. Jälkimmäinen syytekohta koskee sitä, kuinka mies oli vahingoittanut naisen omaisuutta asunnossa. Hän oli rikkonut tarkemmin selvittämättömällä tavalla ainakin astioita, maljakkoja, lyhtyjä, kattokruunun, ikkunan, kodinkoneita ja tauluja.

Uutinen päivittyy.

Source Link is.fi