Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_13598769bfd4facabe1dae61796aef73, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikko Kekäläinen esiintyi salanimellä megahitistä tunnetussa bändissä ja päätyi soittamaan Kimi Räikkösen yksityisbileisiin – huomasi ”jäämiehen” käytöksessä heti selkeän eron – Uutisalue

Mikko Kekäläinen esiintyi salanimellä megahitistä tunnetussa bändissä ja päätyi soittamaan Kimi Räikkösen yksityisbileisiin – huomasi ”jäämiehen” käytöksessä heti selkeän eron

Na-na-na-naa-na-na-nan-nan-naa… Tänä iltana ei tuu pakkeja, na-na-na-naa-na-na-nan-nan-naa… tänä iltana ei tuu pakkeja!

Nämä tutut sävelet raikasivat radioissa ja keikkalavoilla lähes taukoamatta vuonna 2005. Kyseessä on Martti Vainaa & Sallitut aineet -yhtyeen Pelimies-kappale, josta tuli megahitti 16 vuotta sitten.

Yhtyeen jäsenet käyttivät salanimiä yksityisyytensä suojelemiseksi, ja bändin riveissä vilahtelikin Max Posteriksi ja Dick Burneriksi nimettyjä soittajia. Yhtyeen rumpali käytti nimeä Lazy Diamond, mutta harva muistaa, että kyseisen salanimen takaa löytyy todellisuudessa Puoli seitsemän -ohjelman juontajana tunnettu Mikko Kekäläinen, 44.

Nyt, 16 vuotta myöhemmin, Kekäläistä hymyilyttävät muistot suosion huipulta.

– Olihan se melkoista pyöritystä, pakko myöntää! Olen onnellinen siitä, että olen saanut tuollaisen kokemuksen, Kekäläinen sanoo.

Voit kuunnella Pelimies-kappaleen alla olevalta Yle Areenan videolta.

Kekäläinen päätyi yhtyeeseen suursuosion kynnyksellä. Hän oli tuolloin hieman alle 30-vuotias.

– Olemme tunteneet bändin jäsenten kanssa toisemme alakoulun ekoilta luokilta asti. He olivat soittaneet triona, mutta halusivat lisävahvistusta bändiin ja pyysivät minua mukaan.

Alun perin Martti Vainaa & Sallitut aineet soitti coverkappaleita, mutta Pelimies tehtiin jyväskyläläiselle salibandyseura Happeelle kannustuslauluksi jo vuonna 2003.

– Siitä tuli urheilupiireissä tuttu monille. Sitten kappale päätyi soimaan jääkiekon MM-kisalähetyksen maalikoosteessa vuonna 2005. Silloin homma räjähti käsiin.

Ihmiset sekosivat kappaleesta. Tarttuvien sanoitusten ja melodian tahtiin laulettiin ja tanssittiin ympäri Suomea. Yhtye kiersi keikoilla puolentoista vuoden ajan joka viikonloppu.

– Vedettiin yksi ensimmäisistä yhteisistä keikoistamme 14 000 ihmisen edessä stadionilla. Se oli aika järisyttävää.

Mikko Kekäläinen vuonna 2009. Kekäläinen oli tuolloin aloittanut Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa, jota hän juontaa edelleen.

Yksi ikimuistoisimmista kutsuista tuli F1-kuski Kimi Räikköseltä, joka halusi yhtyeen esiintymään juhliinsa.

– Soitimme hänen yksityisissä uudenvuodenbileissään. Jännitti mennä soittamaan sitä meidän renkutusta Kimin eteen! Mikko nauraa.

– Pian Kimi hyppikin jänispuku päällään siinä meidän edessä. Hän oli sairaan hauska tyyppi.

Kekäläisen muistojen mukaan ero tv:stä tuttuun hiljaiseen ja vähäeleiseen ”jäämieheen” oli melkoinen.

– Oli hauskaa nähdä hänet omassa ympäristössään, omien ystävien seurassa. Tajusin, että supertähdetkin ovat vain ihmisiä.

– Lisäksi meidän laulajamme Kimmo ystävystyi bileiden jälkeen Kimin kanssa ja he hengailivat jonkin verran yhdessä.

Kekäläinen oli tavannut vain muutama vuosi ennen Pelimies-hitin julkaisua nykyisen vaimonsa Kristiina Kekäläisen, 41. Tiivis keikkailu ja jättisuosio ei aiheuttanut haasteita tai kiilaa nuoren parin välille.

– Olin tavannut Kristiinan vain hetki sitten, joten ymmärrettävästi ihan kaikkia rokkielämän lieveilmiöitä ei tullut kokeiltua, Kekäläinen hymyilee.

Virallista lopettamispäätöstä ei koskaan tehty, mutta lavoilla yhtye ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen.

– Olemme kaikki eri puolilla maailmaa. Yksi meistä asuu Thaimaassa ja kaikilla on omat elämät.

Paluu ei kuitenkaan ole ollenkaan mahdoton ajatus. Ennen koronaa yhtye pallotteli erään promoottorin kanssa ideaa satunnaisten festarikeikkojen tekemisestä.

Suunnitelmat vesittyivät nopeasti koronapandemian myötä, mutta Kekäläinen pitää oven edelleen avoinna asian suhteen.

– Olisihan se jännittävää kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Source Link is.fi