Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1fd698add4c7a63703b666993390468f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikko Rantanen murjaisi aiemmin suomalaisvitsin – pääsi nyt paukuttelemaan henkseleitään: ”Ei tarvitse katua” – Uutisalue

Mikko Rantanen murjaisi aiemmin suomalaisvitsin – pääsi nyt paukuttelemaan henkseleitään: ”Ei tarvitse katua”

Kun Colorado Avalanche suunnitteli maaliskuun lopun siirtorajalla Artturi Lehkosen hankkimista Montrealista, GM Joe Sakic kysyi Mikko Rantaselta mielipidettä Lehkosen hankinnasta.

Rantanen antoi vankan suosituksensa. Loppu on historiaa.

Todelliseksi kultakimpaleeksi Coloradolle paljastunut Lehkonen on säkenöinyt ratkaisuroolissa läpi pudotuspelien. Varhain tiistaiaamuna hän laukoi jatkoerämaalillaan Avalanchen Stanley Cupin finaaleihin. Colorado voitti ottelun 6–5.

– Ei ole tarvinnut katua, Rantanen naurahtaa.

– Olin penkillä ja katsoin, että tyhjä maali, laita nyt sisään. Taisi tolpan kautta ihan varmuudeksi laittaa. Oli kyllä ihan huikea fiilis. Siinä on kyllä huikea kaveri. Ihan playoffpelaaja, tekee kaiken oikein.

Onko Sakic tullut jo kiittämään?

– Ei ole vielä tullut, mutta tässähän on vielä hommat kesken, Rantanen sanoo.

Artturi Lehkosen jatkoaikamaali vei Coloradon finaaleihin.

Neljännen ja ratkaisevan konferenssifinaalin jälkeen yksi denveriläistoimittajista nosti lehdistötilaisuudessa esiin Rantasen vitsailut aiemmin näissä pudotuspeleissä.

Rantanen oli veistellyt kehottavansa usein Sakicia hankkimaan lisää suomalaisia.

– Tuo lausahdus näyttää nyt aika hyvältä, Rantasen vieressä istunut Erik Johnson myhäili kuullessaan asiasta.

Rantanen itse pääsi paukuttelemaan nyt henkseleitään.

– Hyvä juttu urani jälkeisen ajan kannalta. Ehkä saan töitä GM:nä, Rantanen heitti.

Suomalaiset olivat todellakin isoja palasia Coloradon finaalipaikan takana. Rantanen teki maalin kaikissa neljässä konferenssifinaalissa. Lehkonen paitsi paketoi ottelusarjan myös iski voittomaalin kakkospelissä.

Rantanen ja Lehkonen tekivät molemmat neljään otteluun kuusi tehopistettä, mikä oli eniten Coloradon hyökkääjistä.

– Nyt pääsin silläkin puolella auttamaan joukkuetta. Se on totta kai kiva, kun isossa roolissa pelaankin, Rantanen sanoi.

Mikko Rantanen kätteli Connor McDavidin kesälomille.

Toista vuotta putkeen jatkoeräratkaisulla joukkueensa finaaleihin vieneelle Lehkoselle edessä on NHL-uran toinen finaalisarja.

Rantanen saa nyt ensimmäisen tilaisuutensa.

– Hieno fiilis päästä ekaa kertaa oikeasti pelaamaan kannusta. Se on neljän voiton päässä. Mutta hommat ovat vielä pahasti kesken, kuten puhuimme heti pelin jälkeen kopissa.

Ottelun jälkeen Coloradon pukukopissa olivat Rantasen mukaan vahvimmin äänessä kapteeni Gabriel Landeskog ja päävalmentaja Jared Bednar.

– Puhuimme, että nautitaan nyt tästä, koska ei kovin moni tästä ryhmästä ole aiemmin finaaleissa ollut.

– Mutta samalla puhuimme heti, että hommat ovat vielä kesken. Eihän kukaan lähde kauteen, että voitetaanpa nyt konferenssifinaali. Homma on kesken ja nälkä kasvaa syödessä.

Avalanche jää Edmontoniin vielä yöksi ja lentää takaisin Denveriin vasta aamulla.

– Varmasti voi yhden oluen ottaa. Mutta ei tässä vielä hirveästi juhlimista ole. Pääpalkinto odottaa vasta myöhemmin. Nautitaan tämä ilta ja huomenna unohdetaan taas, Rantanen sanoo.

Ensi kertaa sitten vuoden 2001 finaaleihin edenneellä Coloradolla on edessä luultavasti reilun viikon tauko ennen kuin finaalisarja alkaa sen kotiluolassa.

Idän konferenssifinaalisarja Rangersin ja Tampa Bayn välillä on vasta tilanteessa 2–1.

Source Link is.fi