Mikko Rantanen täysin pitelemätön NHL:n huippuottelussa – suomalaistähden neronleimausta äimistellään

Colorado Avalanche esitti kotijäällään huiman nousun lauantain huippuottelussa Torontoa vastaan ja juhli lopulta 5–4-jatkoaikavoittoa.

Coloradon suuri sankari oli peräti neljä maalia syöttänyt Mikko Rantanen, joka kellotti jääaikaa yli 25 minuuttia.

Vierailija Leafs sai otteluun unelma-alun. Jo vajaan 15 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat vierasjohtolukemat 3–0, ja Darcy Kuemper oli tulitettu Coloradon maalilta vaihtoon.

Vielä toisen erän loppupuolella Toronto johti selvin luvuin 4–1, mutta sitten alkoi denveriläisten nousu. Superpuolustaja Cale Makar aloitti kirin kauden 15. maalillaan.

Kolmannessa erässä Colorado nousi tasoihin kahden Rantasen upean oivalluksen siivittämänä.

Ensin suomalaistähti jallitti Toronton puolustuksen imemällä kolme vastustajaa itseensä ja kääntämällä sen jälkeen selkänsä taakse syötön, josta Gabriel Landeskog pääsi laukomaan 3–4-kavennuksen.

Heti seuraavassa vaihdossa Rantanen veti melkoisen kanin hatustaan. Tällä kertaa hän napautti maalin takaa jalkojensa välistä taaksepäin nerokkaan syötön, josta J.T. Compherilla oli helppo työ tasoittaa ottelu.

Video Rantasen syötöstä lähti leviämään vauhdilla sosiaalisessa mediassa, ja kiekkokansa äimisteli suomalaistähden neronleimausta.

Ottelun neljännen syöttöpisteensä Rantanen nappasi jatkoajalla käynnistämällä hyökkäyksen, joka päättyi puolustaja Devon Toewsin laukomaan voittomaaliin.

Kyseessä oli Rantasen NHL-uran ensimmäinen neljän syöttöpisteen ottelu.

Rantasen ketjukavereista Landeskog keräsi tehot 1+1 ja Nathan MacKinnon 1+0.

Täysin pitelemättömässä iskussa oleva Rantanen on paukuttanut kauden 28 ottelussaan nyt tehot 16+24=40. Hän nousi jo pistepörssin seitsemännelle sijalle, vaikka on pelannut useita otteluita lähes kaikkia muita kärkinimiä vähemmän.

Rantaselta on jäänyt tällä kaudella väliin kolme ottelua, mutta siitä huolimatta hän on vauhdissa 113 tehopisteen kauteen.

Florida sarjakärkeen

Lauantain kierroksen toinen huippuottelu pelattiin Raleighissa, jossa kohtasivat idän kärkijoukkueet Carolina ja Florida.

Carolina nousi ottelussa kahden maalin takaa 3–3-tasalukemiin, mutta Antony Duclair ratkaisi lopulta 4–3-jatkoaikavoiton vieraille.

Ottelun hahmo oli kaksi maalia tehnyt Floridan Carter Verhaeghe.

Kaukalossa nähtiin myös suomalaisten ykkössentterien kohtaaminen, ja molemmat ylsivät myös tehoille. Sebastian Aho syötti Carolinan maaleista kaksi ja ottelun hyökkääjien peliaikakuningas (23.36 min) Aleksander Barkov Floridalta yhden.

Ensimmäinen Ahon syötöistä tuli avauserässä ketjukaveri Teuvo Teräväisen laukoon 1–1-ylivoimamaaliin.

Voitolla Florida nousi NHL:n sarjataulukon piikkipaikalle. Kaksi peliä vähemmän pelannut Carolina vaanii vain pisteen päässä.

Lauantain NHL-kierros

Dallas Stars–Pittsburgh Penguins 3–2 (0–2, 1–0, 2–0) D: Roope Hintz 1+0, Miro Heiskanen 0+1, P: Kasperi Kapanen 1+0

Carolina Hurricanes–Florida Panthers 3–4 ja. (1–2, 1–1, 1–0, 0–1) C: Sebastian Aho 0+2, Teuvo Teräväinen 1+0, F: Aleksander Barkov 0+1

Colorado Avalanche–Toronto Maple Leafs 5–4 ja. (1–3, 1–1, 2–0, 1–0) C: Mikko Rantanen 0+4

Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 2–5 (0–2, 0–2, 2–1) B: Erik Haula 0+1

Philadelphia Flyers–San Jose Sharks 2–3 ja. (0–0, 0–0, 2–2, 0–1)

Columbus Blue Jackets–New Jersey Devils 4–3 (2–2, 1–1, 1–0) C: Patrik Laine 0+1, Joonas Korpisalo 27/30 torj.

Minnesota Wild–Washington Capitals 3–2 vl. (0–0, 1–2, 1–0, 1–0) M: Kaapo Kähkönen 29/31 torj.

Arizona Coyotes–Nashville Predators 2–4 (0–3, 0–0, 2–1) N: Mikael Granlund 0+1, Eeli Tolvanen 0+1, Juuse Saros 37/39 torj.

Vegas Golden Knights–Chicago Blackhawks x–x (1–0, x–x, x–x)

Anaheim Ducks–New York Rangers x–x (0–0, 1–1, x–x) N: Kaapo Kakko 0+1

Los Angeles Kings–Detroit Red Wings x–x (2–0, x–x, x–x) L: Rasmus Kupari 0+1