Banner Before Header

Miljardöörin poika ajelee F1:ssä päin seiniä – latasi kitkerää tekstiä autoista: ”Olemme todella pahasti pihalla”

Williamsin F1-kuljettajan Nicholas Latifin alkukausi on ollut virheiden sävyttämä.

Kanadalainen ei ole vielä kerännyt pisteen pistettä. Hän on kolhinut autoaan useampaan otteeseen: esimerkiksi Saudi-Arabiassa, Australiassa ja Azerbaidzhanissa.

Mies itse kokee, että surkeiden suoritusten suurin syy löytyy autosta.

– Olemme kärsineet vauhdin puutteesta heti ensimmäisestä kisasta asti. Täydellä tankilla, tyhjällä tankilla; kun renkaat ovat tuoreet tai kuluneet. Meinaan vain, että olemme todella pahasti pihalla, hän murehti Racefans-sivuston mukaan.

Latifin selitysten uskottavuutta heikentää se, että hänen tallikaverinsa Alex Albon on piiskannut oman Williamsinsa huomattavasti reippaampaan kyytiin. Albon on nitistänyt Latifin kahta vaille kaikissa kisoissa ja venynyt MM-pisteillekin kahdesti.

Latifin epäilyjen mukaan Albonin kilpurin runko toimii paremmin kuin hänen omansa.

– Kyse on muustakin kuin ajotyylin eroista tai minun heikosta itseluottamuksestani. Vauhti ei vain ole kohdallaan. On tilanteita, jossa koen, ettei autoni toimi kuten ajodata antaisi ymmärtää. Se ei ole alkuunkaan mukavaa, hän sanoi.

Latifi, 26, on noussut autourheilun kuninkuusluokkaan ökyrikkaan isänsä Michael Latifin rahoilla. Isä-Latifi omistaa Sofina Foods -elintarvikeyhtiön ja hän on tukenut Williamsin toimintaa sievoisilla summilla.

Nicholas Latifi aloitti kilvanajon vasta 13-vuotiaana. Hän aloitti F1:ssä kaudella 2020. 48 kilpailussa on tullut vain seitsemän pistettä.

Source Link is.fi