Ministeri Harakalta koskettava päivitys Reino Paasi­linnan hautajaisista: ”Taivas itki, kun läheiset kokoontuivat Hieta­niemen kappeliin”

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) julkaisi lauantaina Facebookissa tekstin heinäkuun lopussa kuolleen valtiopäiväneuvos Reino Paasilinnan hautajaisista.

– Reino Paasilinna sai kauniit hautajaiset. Taivas itki, kun läheiset kokoontuivat Hietaniemen kappeliin. Veli Mauri muisteli sisarussarjan karua lapsuutta korpitilalla apissa – jo silloin Reksa oli sovittelija, toisista huolehtija, Harakka kirjoittaa julkisessa päivityksessään.

Harakka kertoo lausuneensa työministeri Tuula Haataisen (sd) ja entisen eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd) ohella tilaisuudessa muutaman sanan.

– Reino Paasilinna oli edelläkävijä. Pioneerilta vaaditaan rohkeutta ja mielikuvitusta, ja hänellä oli, Harakka kirjoittaa.

– Paasilinnojen talon tunnisti siitä, että pihalla on kallio ja kallion päällä satelliittivastaanotin. Talon isännällä oli herkkä aisti ottaa vastaan signaait läheltä ja kaukaa, hankkia maailmalta tietoa ja laajaa ymmärrystä. Hänessä oli myös sisäinen voima, lujuus, kestävyys. Hän oli kallio, kaikissa säissä, kallio, Harakka päättää.

Kansanedustajana ja Yleisradion pääjohtajana toiminut Paasilinna kuoli 82-vuotiaana Parkinsonin tautiin. Hän toimi Sdp:n kansanedustajana vuosina 1983–1989. Uudelleen hänet valittiin eduskuntaan vuonna 1999, ja europarlamenttiin hän nousi seuraavana vuonna. Meppinä hän toimi vuoteen 2009 saakka.

Paasilinnaa kaipaamaan jäivät vaimo Anja sekä tyttäret Miira, Petra ja Silja lapsineen.

Reino Paasilinna kuoli viime kuussa 82-vuotiaana.

Source Link is.fi