Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c1a1726cf909f388d55d231c5fddcc51, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ministeri Mikkonen: Ilmasto­toimien tahtia on kiristettävä nopeasti – Uutisalue

Ministeri Mikkonen: Ilmasto­toimien tahtia on kiristettävä nopeasti

Glasgow'n ilmastokokouksen päätös pitää Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitteen yhä saavutettavissa, arvioi ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) tiedotteessa.

– Päätös pitää 1,5 asteen tavoitteen yhä saavutettavissa. Kello tikittää, ja lähivuodet ovat kriittisiä. Siksi tarvitsemme jatkuvaa painetta ilmastotoimien parantamiseen nimenomaan 2020-luvulla, ja nyt päätetty vuosittainen tarkastelu tuo tätä, ympäristö- ja ilmastoministeri sanoo.

Glasgow'n ilmastokokouksessa päästiin sopuun myöhään lauantaina.

Lue lisää: Glasgow'n ilmasto­sopimus päättyi vesitettyyn sopuun – puheen­johtaja kyynelehti

Etenemistä kohti Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitetta tarkastellaan jatkossa vuosittain. Mikkosen mukaan vuosittainen tarkastelu tuo tarvittavaa painetta, koska ilmastotoimien tahtia on kiristettävä nopeasti.

Kokouksessa saatiin valmiiksi yli viiden vuoden työn jälkeen Pariisin sopimuksen sääntökirja. Mikkosen mukaan se osoittaa, että maailman maat pystyvät yhteistyössä löytämään ratkaisuja ilmastokriisin torjumiseen.

Source Link is.fi