Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a7d418a0a7725f681cf8a8a6a734b2a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Miro Heiskanen mättää kovia tehoja, mutta Dallas Stars ajautui jo kriisipalaveriin: ”Paha sanoa, mikä siinä on” – Uutisalue

Miro Heiskanen mättää kovia tehoja, mutta Dallas Stars ajautui jo kriisipalaveriin: ”Paha sanoa, mikä siinä on”

Suomen kirkkain puolustajatähti Miro Heiskanen, 22, on aloittanut NHL-kauden komeasti. Puolustajien pistepörssin kärkisijoille oleva Heiskanen on tehnyt 12 otteluun yhtä monta pistettä (3+9) ja kantanut hurjaa kuormaa Dallas Starsin peliaikakuninkaana.

Joukkueena Dallasilla ei ole mennyt yhtä hienosti. Se ei ole voittanut vielä peliäkään varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla sentään neljästi.

– Henkilökohtaisesti on tuntunut ihan hyvältä ja lähtenyt kausi hyvin liikkeelle. Jengillä nyt on ollut vähän vaikeampaa viime pelit, Heiskanen sanoo IS:lle.

Starsin otteet ovat olleet kaukana siitä, mihin nimekäs joukkue voisi parhaimmillaan pystyä.

Kuten viime vuosina, Stars on taas kärsinyt pahanpäiväisestä tehottomuudesta. 2,17 maalia ottelua kohden on koko NHL:n pohjasakkaa.

– Se on ollut taas ongelma. Paikkoja on kyllä ollut, mutta emme ole saaneet sisään. Jossain vaiheessa vastustaja aina saa sitten rokotettua, kun emme itse tee.

– Mielestäni pääsemme ihan hyvin kuitenkin paikoille, mutta jotenkin pitäisi löytää keino, miten se menisi sisään. Paha sanoa, mikä siinä on ongelma.

Heiskanen dominoi Starsin sisäistä pistepörssiä.

Edellisen ottelun jälkeen keskiviikkona tilanne kärjistyi jo siihen pisteeseen, että pelaajat pitivät keskenään suljettujen ovien takana puolen tunnin palaverin ottelun jälkeen.

Ilman valmennusjohtoa pidetyt palaverit eivät ole NHL:ssä mitään jokapäiväisiä juttuja, vaan ne kielivät usein kriisistä joukkueessa.

Heiskasen mukaan palaverissa keskustellut asiat jäivät pukuhuoneen seinien sisälle.

– En minä sitä sen suuremmin ala avaamaan, mutta ihan perusasioita.

Monien mielestä konkariluotsi Rick Bowness ei ole oikea mies nostamaan Dallasia kuopasta, ja kritiikki häntä kohtaan on kasvanut.

Mukavan – jopa liian mukavan – miehen maineessa oleva Bowness osaa Heiskasen mukaan olla myös vaativa. Sellainen, mitä Dallasissa nyt tarvittaisiin.

– Kyllä häneltä sekin puoli löytyy. Hän osaa olla tiukkakin.

– Pelaajat tykkäävät hänestä tosi paljon. Tosi mukava ja pelaajaläheinen. Tosi hyvä tyyppi.

Konkari Rick Bowness on työskennellyt suurimman osan NHL-valmennusurastaan apuvalmentajana.

Dallas on vaikuttanut olevan välillä jopa liiaksi pistekuninkaansa Heiskasen varassa. Niin yli- ja alivoimat kuin kaikki muutkin tilanteet pelaava Heiskanen on viihtynyt kentällä joissakin otteluissa jopa lähes puolet pelistä.

Espoolaisen kevyissä jaloissa ei kuitenkaan paina.

– Olen jaksanut ihan hyvin. Tykkään, kun saan vastuuta ja luottoa. Toivottavasti saa jatkossakin.

– Jos saan pelata paljon kiekolla ja enemmän hyökkäyspäässä, silloin pystyn pelaamaan isojakin minuutteja ilman, että se hirveästi tuntuu. Jos taas joutuu puolustamaan pitkiä aikoja, se kuormittaa enemmän.

Heiskanen teki kesällä Dallasin kanssa kahdeksan vuoden ja 67,6 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Keskikausipalkka nousi lähes 8,5 miljoonaan.

Jättipalkka tarkoittaa kovia odotuksia.

– Olen jo aikaisemmilla kausilla kokenut, että minun pitää pystyä auttamaan paljon joukkuetta. Sama se on nytkin.

– Nyt kun saan vielä enemmän rahaa, niin onhan se ihan selvä, että minun pitää olla jäällä sen arvoinen.

Vaikka tilipussi on nyt harvinaisen messevä, suurempia hankintoja Heiskanen ei ole tehnyt. Ainakaan vielä.

– Koko ajan katselen taloja, mutta vielä ei ole löytynyt, Heiskanen kertoo.

Source Link is.fi