Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b290242f04f988052336c24e419022bb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mitä nyt taas, Remi Lindholm? Tästä syystä maajoukkueen velikulta kisasi ”tuuletusaukko” haarovälissään – Uutisalue

Mitä nyt taas, Remi Lindholm? Tästä syystä maajoukkueen velikulta kisasi ”tuuletusaukko” haarovälissään

Jos Suomen naisten joukkueen suoritustaso Jällivaarassa hiihdon maailmancupin viestissä oli katastrofaalinen, miehet suoriutuivat lähtökohtiin nähden mukavasti. Suomi oli kuudes joukkueella Lauri Lepistö, Markus Vuorela, Remi Lindholm, Miro Karppanen.

”Mitä ihmettä Lindholm?”

Viestin aikana jouduttiin kuitenkin kysymään jälleen, mitä touhuaa Suomen joukkueen velikulta, 25-vuotias Remi Lindholm.

– Mitä ihmettä Lindholm…, asiantuntija Ville Nousiainen hämmästyi yhtäkkiä kolmannen osuuden alussa.

– No niin, siellä on tuuletusaukko, selostaja Kimmo Porttila totesi.

Remi Lindholm hiihtää tuuletusaukolla.

Lindholm hiihti siis hiihtoasunsa sepalus auki. Eri asia on, kannattaako Lindholmin erikseen tuulettaa haaroväliään kisan aikana, sillä miehellä oli ongelmia viikkoa aiemmin Rukan maailmancupin pakkasessa. ”On paha, on paha”, Lindholm voivotteli jäätynyttä penistään Iltalehden mukaan.

Lue lisää: Hiihtotähtien penikset jäätyivät Rukalla – lääkäri kertoo, miten kivuliasta vammaa ei saa hoitaa

Vastauksia saatiin kisan jälkeen.

– Tiedetään, että olet herkkä paleltumaan. Taisit hiihtää vetoketju auki. Miten se nyt niin? Ylen Laura Arffman kysyi haastattelussa.

– Olin kusella pari minuuttia ennen lähtöä. Se vetskari meni jotenkin rikki, niin vedettiin sitten auki. Mutta nyt ei ollut mikään jäässä, ja niin.

Tuuletusaukko ei siis häirinnyt kisaa tai aiheuttanut paleltumisia.

– Ei. Minulla oli itseasiassa sama pari päivää sitten, kun tehtiin avaavia vetoja distanssikisaa varten. Sama vetskari oli rikki ja yritin korjata sitä. Luulin, että se oli korjaantunut, mutta ei se ollutkaan.

Remi Lindholm ja Miro Karppanen haastattelussa viestin jälkeen.

Norja pesi Ruotsin ankkurien väännössä

Ruotsin voittamassa naisten viestissä Suomi jäi kahdeksanneksi joukkueella Jasmi Joensuu, Rebecca Immonen, Riitta-Liisa Roponen ja Vilma Ryytty. Ero kärkeen oli yli viisi minuuttia, ja taakse jäi vain Kazakstan. Tosin sivussa olivat esimerkiksi Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo.

Suomen miehiltä puolestaan nähtiin odotuksiin nähden mainio suoritus, kun joukkueesta puuttuivat Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Niko Anttola.

Miesten viestistä muodostui Norjan ja Ruotsin kiehtova kaksinkamppailu. Jan Thomas Jenssen, 27, hiihti Rukalla ensimmäisen maailmancupin kisansa sitten maaliskuun 2020 – ja nappasi heti voiton 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisasta.

Nyt Jenssen johdatti Norjan viestivoittoon, kun hän löi ankkuriosuudella Ruotsin Edvin Angerin. Norja on voittanut 17 viimeisimmästä miesten maailmancup-viestistä 13. Venäjällä on tuona aikana kolme voittoa, Italialla yksi.

Tosin varsinkin kahdella perinteisen osuudella vauhti oli melkoisen rauhallista. Asiantuntija Nousiainen totesikin, että ainakin Norja teki vain juuri ja juuri tarvittavan.

Jan Thomas Jenssen tuulettaa voittoa Rukalla.

Jan Thomas Jenssen oli yllätysvoittaja Rukalla. Nyt hän oli vahvin viestin ankkuriosuudella. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Lauri Lepistö toi Suomen miehet ensimmäiseen vaihtoon parisen sekuntia kärjestä. Toisen osuuden lopussa Norjan Martin Löwström Nyenget ja Ruotsin Calle Halfvarsson repäisivät. Suomen Markus Vuorela tuli toiseen vaihtoon 15 sekuntia kärjestä.

Norja ja Ruotsi karkasivat, mutta Remi Lindholm toi Suomen viimeiseen vaihtoon ryhmässä, joka kamppaili kolmossijasta. Miro Karppanen pääsi kovaan otatukseen uransa ensimmäisessä maailmancup-viestissä. Hän toi Suomen lopulta maaliin kuudentena, ero kärkeen 45,7 sekuntia.

Karppaselta mukava viestidebyytti

Lauri Lepistö hiihti erittäin fiksun avausosuuden.

– Kyllä ajattelin, että turha siihen hötkyillä. Oli kaksi latua, niin pysyin omalla ladullani. Jäin aika taakse, mutta tiesin, että tuskin ekalla kiekalla mitään tapahtuu. Koettaa sitten toisen kierroksen laskuissa parannella asemia, onnistui ihan ok, Lepistö kommentoi kisan jälkeensä tyytyväisenä.

Lauantaina hän jäi sijalle 52 vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä. Nyt vauhti oli onneksi rauhallisempaa.

– Loppuun pystyin hiihtämään vauhdikkaasti. Perinteinen tyyli on sen verran parempaa. Se auttaa, kun pystyy tasurilla paikkaamaan, jos taas vapaalla ei jalka toimi.

Lauri Lepistön mietteet viestin jälkeen.

Vuorela oli osuutensa jälkeen poikkeuksellisen puhki maalissa.

– Eka kierros oli tosi helppo, toinenkin kierros aika pitkälle kohtuu helppo. Huomaa, ettei ole sprintterin verta. Kun vauhtia lisätään yhtäkkiä paljon, ei pysty sillä hapolla yhtään… Oli aivan tönköt jalat, hirveä happo, Vuorela totesi.

Markus Vuorelan kommentit viestin jälkeen.

Vuorela oli lauantaina parhaana suomalaisena 38:s, kun suomalaisilla, niin miehillä kuin naisilla, oli synkkä päivä Jällivaarassa 10 kilometrin vapaalla. Lindholm oli sijalla 42 ja Karppanen jäi sijalle 48.

Nyt 25-vuotias Karppanen oli kovassa paikassa, ankkurina ensimmäisessä maailmancup-viestissään.

– Jäi positiivinen fiilis. Kulku oli huomattavasti parempaa kuin eilen. Ehkä pieni kasvojenpesu pystyttiin tekemään, niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena. Ainoa, mikä jäi harmittamaan, niin lopussa olin huonoilla paikoilla. Oli vähän kolistelua Ruotsin kakkosjoukkueen kanssa. Yksi tai kaksi sijaa parempi olisi ollut otettavissa.

Myös päävalmentaja Teemu Pasanen harmitteli, että Karppasella oli draamaa, eikä tämä päässyt näyttämään kunnolla kiriään. Hän oli kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Erot olivat pieniä. Kaikki miehet hiihtivät hyvin. Joukkue oli täysin eri kuin viime talvena MM-kilpailuissa, Pasanen viittasi Planicassa hopeaa hiihtäneeseen kvartettiin Hakola, Niskanen, Hyvärinen ja Anttola.

Source Link yle.fi