Miten ihmeessä tämä oli mahdollista? Paljon nähnyt asiantuntijakin ihmetteli Esapekka Lapin käsittämättömän huonoa tuuria Jyväskylän MM-rallin voittotaistossa

JYVÄSKYLÄ.

Esapekka Lappi koki huonoa tuuria Päijälän erikoiskokeella. Kivi tärähti melkoisten pomppujen kautta Lapin tuulilasiin. Tiukassa voittotaistossa Ott Tänakin ja Kalle Rovanperän kanssa Lappi koki melkoisen takaiskun. Kiven pomppinen takaisin penkan puolelta suoraan Lapin Toyotan tuulilasiin ja vielä suoraan suomalaiskuljettajan näkökentään oli melkoisen epätodennäköinen juttu.

Mikko Hirvonen on nähnyt rallimaailmassa paljon. Hän ajoi aikanaan 163 MM-rallia ja otti 15 osakilpailuvoittoa. Hirvonen oli MM-sarjassa neljä kertaa myös toinen, mutta Lapin kohtalo sai hänetkin ihmettelemään.

– Aika monta rallia ja vuotta voidaan mennä eteenpäin, että ei nähdä tuollaista. Aivan käsittämättömän huonoa tuuria, Hirvonen lausui Ylen rallistudiossa.

Särö tuulilasissa on melko alhaalla.

– Toi alareuna on tärkeä. Kuskit ovat sanoneet, että inssit pakottavat heidät istumaan mahdollisimman alhaalla, Henri Haapamäki jatkoi.

–Se varmaan häiritsee enemmän oikealle kääntyvissä kaarteissa, Hirvonenn jatkoi.

Esapekka Lappi oli kovin pettynyt erikoiskokeen maalissa.

– Ei ollut tuuria, jarrutuksessa risteykseen etulippa ampui kiven eteenpäin, kivi tuli siitä suoraan tuulilasiin. En näe nyt oikein ajaa, mutta mennään näillä, Lappi taivasteli.

Yle näyttää kaikki Jyväskylän MM-erikoiskokeet suorana Yle Areenassa ja Yle-soveluksessa. Kaiken Jyväskylän MM-rallista löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Pääset suosittuun rallin liveseurantaan täältä.

TILANNE 15/22 EK:N JÄLKEEN

1. Ott Tänak (Hyundai) 1.36.41,9

2. Esapekka Lappi (Toyota) + 11,2

3. Kalle Rovanperä (Toyota) + 12,7

4.. Elfyn Evans (Toyota) + 23,0

5. Thierry Neuville (Hyundai) + 1.42,2

6. Takamoto Katsuta (Toyota) + 1.46,5

7. Pierre-Louis Loubet (Ford) + 2.35,0

8. Gus Greensmith (Ford) + 2.42,9

9. Teemu Suninen (Hyundai) + 6.12,5

10. Emil Lindholm (Skoda) + 6.18,8

11. Sami Pajari (Skoda) + 6.55,1

12. Egon Kaur (Volkswagen) + 7.29,7

Source Link yle.fi