Miten suhtautua venäläisiin turva­paikan­hakijoihin? Jussi Halla-aho HAAPALA-TV:n suorassa haastattelussa kello 15.30

Hallitus linjaa torstaina venäläisturistien viisumirajoituksista ja samaan aikaan selvitellään Nord Stream -kaasuputkiin tehtyjen sabotaasi-iskujen tekijää ja vaikutuksia.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) käy tilannetta läpi HAAPALA-TV:n suorassa haastattelussa eduskunnassa kello 15.30.

– Viisumit ovat yksi juttu, mutta liikekannallepanoa ja Ukrainan rintamalle joutumista pakenevat venäläiset ovat toinen juttu, HAAPALA-TV:n vetäjä, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala sanoo.

– Pitäisikö heille myöntää poliittinen turvapaikka Suomesta sillä perusteella, että he mahdollisesti joutuisivat tekemään sotarikoksia?

Halla-aho on vastustanut ajatusta myöntämistä, mutta esimerkiksi ulkoasianvaliokunnan demarijäsen Kimmo Kiljunen on toista mieltä.

Halla-aho kuuluu niihin, jotka varoittivat myös Nord Streamin turvallisuuspoliittisista uhkakuvista aikoinaan.

– Millä mielellä hän seuraa tilannetta nyt?

HAAPALA-TV on viikoittainen politiikan ajankohtainen suora haastatteluohjelma. Haastattelun tallenne on nähtävissä Ilta-Sanomien verkkosivuilta myöhemmin.

Viime viikolla HAAPALA-TV:N haastattelussa oli vihreiden entinen puoluesihteeri Panu Laturi. Laturin haastattelun voit katsoa alla olevasta linkistä.

Lue lisää: Kuoleman porteilta takaisin elämään kuntoutunut Panu Laturi neuvoo Tehyä ja Superia: ”Omaa työtä ei saa mollata”

Source Link is.fi