Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7d1c46057148d5b95fdd6bb313ae69d3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Miten uudet korona­rajoitukset vaikuttavat Linnan juhliin? Näin presidentti Niinistö kommentoi asiaa – Uutisalue

Miten uudet korona­rajoitukset vaikuttavat Linnan juhliin? Näin presidentti Niinistö kommentoi asiaa

– Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoittamisesta oli hyvä kuulla, Niinistö toteaa Facebookissa.

Niinistö kirjoittaa, että monet ovat kyselleet, miten Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös rajoittaa yleisötilaisuuksien osallistujamääriä vaikuttaa Linnan juhliin.

Hän sanoo, että itsenäisyyspäivän vastaanotto ei ole kokoontumislain mukainen yleisötilaisuus eivätkä rajoitukset koske sitä. Sen vuoksi Linnan juhlassa ei tarvita koronapassia, joka vapauttaa tapahtumanjärjestäjän rajoituksista.

Niinistö kirjoittaa, että lainsäädännöllisestä aukosta huolimatta Linnan juhlissa noudatetaan tarkoin aluehallintoviraston päätöstä ja muita terveysturvallisuustoimia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti torstaina rajoittaa yleisötilaisuuksia Uudellamaalla. Päätöksellä rajoitetaan sisätapahtumien henkilömäärää niin, että tilaisuudessa saa olla korkeintaan 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa.

– Rajoitus ei koske yleisötilaisuuksia, joissa koko yleisölle on istumapaikat. Rajoitus ei myöskään koske sellaisia tilaisuuksia, joissa seisomakatsomoon tai -katsomoihin otetaan yhteensä enintään 20 henkilöä, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta tiedotteessa.

Keskiviikkona Niinistö kertoi, että tämän vuoden juhlia ei voi pitää perinteisinä Linnan juhlina vaan kyseessä on vastaanotto. Normaalisti Linnan juhlissa on ollut noin 2 000 kutsuvierasta. Tänä vuonna vierasmäärä kutistuu 200:aan.

– Vakiovieraita ei juurikaan tule, vaan lähes koko joukko on ensikertalaisia Linnan juhlissa, Niinistö kertoo.

Source Link is.fi