Banner Before Header

Miten yhteiskuntaluokista tulisi puhua? Koivulaakso & Koskelan vieraana @pikakahvimemegirl!

Mitä luokka tarkoittaa nyky-yhteiskunnassa? Onko perinteisellä oikeisto-vasemmisto -vastakkainasettelulla enää merkitystä? Näihin kysymyksiin pohditaan vastuaksia KU:n Koivulaakso & Koskela -podcastin viidennessä jaksossa.

–Jos joku sanoo, ettei ole oikealla eikä vasemmalla, yleensä hän on oikealla, toteaa Minja Koskela KU:n Koivulaakso & Koskela -podcastin uudessa jaksossa, jossa keskustellaan yhteiskuntaluokista.

Podcastissa kyseenalaistetaan muun muassa väitettä, jonka mukaan perinteinen jako oikeistoon ja vasemmistoon olisi vanhentunut, ja että tuon jaon tilalle olisi tullut uusia jakolinjoja niin sanotun identiteettipolitiikan kautta. Koskela ja Dan Koivulaakso toteavat, etteivät sen enempää yhteiskuntaluokat kuin poliittiset jakolinjat ole kadonneet minnekään, mutta yritys häivyttää niitä rajoittaa poliittisen keskustelun monipuolisuutta.

Koivulaakso & Koskelan vieraana uudessa jaksossa on meemitaiteilija @pikakahvimemegirl, jonka kanssa keskustellaan siitä, miten yhteiskuntaluokat ilmenevät sosiaalisessa mediassa, kuten instagramissa.

Kuuntele jakso Spotifyssä:

Koivulaakso & Koskela on joka toinen viikko ilmestyvä keskusteluohjelmien korjauskynä, joka käy läpi päivänpolitiikkaa sekä laajempia yhteiskunnallisia ilmiöitä ja niiden syy-seuraussuhteita.