Banner Before Header

Mixu Paatelainen vannoo, ettei Suomeen paluussa ollut kynnystä, vaikka Huuhkajat-pesti päättyi synkästi – ”Pelkästään hyviä fiiliksiä”

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen on juuri aloittanut Veikkausliigan HIFK:n ruorissa. Pitkän ulkomaankierroksen jälkeen Suomeen palannut Paatelainen veti ensimmäiset harjoitukset keskiviikkona ja on HIFK:n päävalmentajana jo perjantain Haka-ottelussa.

HIFK on ollut kovassa myllerryksessä. Seuran omistuskuviot menivät talvella uusiksi. Pelaajarintamalle tuli koviakin vahvistuksia, kuten Portugalin entinen maajoukkuemaalivahti Beto.

Päävalmentaja vaihtui heti kauden alussa, kun portugalilainen Bernardo Tavares jätti tehtävänsä perhesyihin vedoten heti ensimmäisen liigaottelun jälkeen, jossa siinäkään hän ei ollut paikalla sairastumisen vuoksi. Kahdessa seuraavassa pelissä joukkuetta luotsasi Pedro Henriques. HIFK on kolmen kierroksen jälkeen sarjassa viimeisenä yhdellä pisteellä.

– Sarjataulukkoa katsomalla näkee, että tämä ei ole toivottu alku. On kuitenkin pelattu vasta kolme kierrosta, sarja on alussa. Uskon, että pystymme pikku hiljaa parantamaan peliä, Paatelainen sanoi.

Paatelainen toppuuttelee innokkaimpia ja muistuttaa, että heti perjantaina tuskin suurta muutosta näkyy.

– Pelaajille ei voi kerralla tuoda liikaa asioita. Pitää rakentaa pelaamista pala palalta. Siihen menee aikansa. Toivon, että saamme pelistä dynaamista, räiskyvää ja aggressiivista. Toivon, että peli on organisoitua ja tilanteet rakennetaan systemaattisesti syöttöpelillä.

Paatelainen on innoissaan uudesta haasteestaan ja paluusta Suomeen.

– On hienoa palata Suomeen. On todella kiva tulla tänne taas tekemään töitä. Tämä on kuitenkin kotimaani.

”Minulla on pelkästään hyviä fiiliksiä maajoukkueajasta”

Paatelainen valmensi Huuhkajia vuosina 2011–2015. Pesti päättyi potkuihin ikävissä tunnelmissa. Paatelainen joutui kannattajien hampaisiin ja välit mediaan tulehtuivat. Paluussa Suomeen ei kuitenkaan kuulemma ollut minkäänlaista kynnystä.

– Ei ollenkaan. Minulla on pelkästään hyviä fiiliksiä maajoukkueajasta. Jokainen pesti päättyy jossain vaiheessa. Jos tulokset eivät ole hyviä, on mahdollista, että valmentaja lähtee.

Huuhkajien jälkeen Paatelainen on valmentanut Dundee Unitedia Skotlannin liigassa, Ubon UMT United FC:tä Thaimaassa sekä Latvian ja Hongkongin maajoukkueita. Menestys näissä oli vaatimatonta. Veikkausliigan pelejä hän ei ole viime vuosina juuri ehtinyt seurata, tosin tänä keväänä pelejä on jo paljon nähtynä.

Ensimmäinen ottelu vanhaa seuraa vastaan

Paatelaisen ensimmäinen ottelu HIFK:ssa perjantaina on siis Valkeakosken Hakaa vastaan. Se sattuu sopivasti, sillä Haka oli hänen nuoruuden seuransa ja seura, josta hän lähti aikoinaan maailmalle vuonna 1987. Paatelainen innostuu puhuessaan Hakan kohtaamisesta.

– On ihan uskomatonta, että ensimmäinen pelini on Hakaa vastaan. Asuin siellä koko kouluiän, vanhemmat asuvat siellä vieläkin ja paljon koulukavereita. Haka on aloittanut kauden pirteästi. He pelaavat hyvää jalkapalloa, siitä ei tule helppo peli.

Lue myös:

HIFK:n runkopelaaja Mattila piti epätodellisena ensitietoja Mixu Paatelaisesta – ”Sopii kuin nenä päähän seuraamme”

Kommentti: Mixu Paatelaista seuraa yhä joulukuusen muotoinen epäonnistumisen varjo – HIFK:ssa hänellä on mahdollisuus puhdistaa maineensa

Vahvistus: Mixu Paatelainen HIFK:n päävalmentajaksi Veikkausliigaan – hehkuttaa seurassa asioita, joita ei voi jalkapallossa ostaa

Source Link yle.fi