Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d9861d5580baa508257ea693ddb9728c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
MM-mitalistista tuli omalla työllä monimiljonääri – Marianne Vikkula on Suomen kovatuloisin alle 30-vuotias nainen – Uutisalue

MM-mitalistista tuli omalla työllä monimiljonääri – Marianne Vikkula on Suomen kovatuloisin alle 30-vuotias nainen

Marianne Vikkula, 29, on niitä ihmisiä, joilla tuntuu olevan vuorokaudessa enemmän tunteja kuin muilla.

Entinen joukkuevoimistelija saavutti 2013 lajin MM-hopeaa. Harjoitustunteja kertyi viikossa yli 20. Silti hän kirjoitti kuusi laudaturia ja sai erittäin tavoitellun opiskelupaikan Aalto-yliopiston tuotantotekniikan laitokselta.

– Kävin pussikaljalla siinä missä muutkin mutta toki vain harvemmin, Vikkula kertoi Aino-lehden haastattelussa kuusi vuotta sitten.

Ida Laitinen ja Marianne Vikkula valmistautuivat joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin 2009.

Vikkula eteni neljässä vuodessa Slush-tapahtuman harjoittelijasta yhtiön toimitusjohtajaksi. Nyt hän on teknologiayhtiö Woltin kansainvälisestä laajenemisesta vastaava johtaja ja monimiljonääri.

Vikkula oli Suomen suurituloisin alle 30-vuotias nainen 2020. Hänen ansiotulonsa olivat 1 138 029 euroa. Eikä siinä kaikki: Vikkula rikastui, kun yhdysvaltalainen Doordash osti Woltin. Hänen omistuksensa arvo on noin 7,5 miljoonaa euroa.

Vikkula listasi Clevryn haastattelussa kaksi vuotta sitten menestyksensä salaisuuksiksi nöyryyden, kunnianhimon, itsensä jatkuvan kehittämisen ja kovan työmoraalin.

– Työmoraalilla tarkoitan sitä, että asiat pitää tehdä loppuun asti ja todella laadukkaasti, hän sanoi.

Espoosta kotoisin olevan Vikkulan molemmat vanhemmat ovat ekonomeja. Hän muisteli Clevrylle ansainneensa ensimmäiset taskurahansa 6–7-vuotiaana keräämällä käpyjä mökkinaapureille. Ensimmäiset palkkansa hän sai 15-vuotiaana voimisteluvalmentajan ja lehdenjakajan töistä.

– Kasvoin ympäristössä, jossa yhdistyivät vaativat työt ja perhe. Sain kotoa myös tietynlaisen roolimallin johtajana toimimiseen, Vikkula kertoi Kauppalehdelle 2019.

Vuonna 2012 Vikkula oli vapaaehtoisena start up -yritysten tapahtumassa Slushissa. Seuraavana syksynä hänestä tuli Slushin talousjohtaja ja 2016 koko yrityksen toimitusjohtaja.

Marianne Vikkula valmisteli Slushia marraskuussa 2013.

Vikkula aloitti Woltin johtotehtävissä 2017. Hänen tehtävänsä on etsiä yritykselle uusia markkinoita ja käynnistää Woltin liiketoiminta niissä. Vikkula asui Tshekissä yhdeksän kuukautta, kun Wolt aloitti maassa.

Ennen koronavirusta Vikkulalle kertyi 100–200 matkustuspäivää vuodessa. Silti hän löytää edelleen jostain tunteja myös liikuntaan.

– Lenkkarit kulkevat aina mukana matkalaukussa. Juokseminen on helppoa, riippumatta sijainnista. Se pitää liikkeessä, hän sanoi Kauppalehdelle.

Aivan kaikkeen ihmenaisenkaan aika ei riitä. Opiskelut Aalto-yliopistossa ovat jääneet kandidaatintutkinnon jälkeen sivuraiteelle.

Source Link is.fi