Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_153bd4febcb1aa41dcf04c3b5e914ce4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mojovan voittotehtailun katkeaminen ei lannistanut valmentajaa – ”Nyt ei tarvitse mennä 20-vauhtia matkalla” – Uutisalue

Mojovan voittotehtailun katkeaminen ei lannistanut valmentajaa – ”Nyt ei tarvitse mennä 20-vauhtia matkalla”

Pitkilläkin voittoputkilla on taipumus päättyä. Olavi Nisosen valmentama Pauhis ehti nitistää vastustajansa kuudesti peräjälkeen edellisvuoden lopulla, kunnes viime lauantaina Vermossa uusi vuosi käynnistyi tappiolla. Joriini ja kumppanit olivat selityksittä parempia avoimessa sarjassa.

Pauhis antoi periksi johtavan rinnalta. Huomion kiinnitti etenkin se, että loppusuoralle toisena kaartanut hevonen valui lopulta todella kauas kärjestä. Kaikki maaliin asti juosseet vastustajat lappoivat ennakkosuosikin ohi.

Hätäisimmät ehtivät arvioida, että Pauhis oli piilevästi sairas.

Hevosen suoritus veti myös Nisosen mietteliääksi. Pikku hiljaa asiat alkoivat kuitenkin kirkastua. Tärkeintä oli havaita, että ori palautui suorituksesta nopeasti ja oli oma pirteä itsensä kisan jälkeen.

– Jo lauantaina oltiin sitä mieltä, että ilmoitetaan uudelleen seuraavaksi viikoksi Jokimaalle ja ajetaan siellä, jos viikolla ei ilmene sairastumista tai vastaavaa, Nisonen kertoo.

Lopullisesti Pauhis sai tappiojuoksustaan puhtaat paperit tarkemman analyysin jälkeen.

– Katsoin kisan muutaman kerran videolta ja huomasin, että tallikurvista viimeisen kaarteen puoliväliin vauhti oli todella kovaa. Varmasti kovempaa kuin 23,5, mikä ilmoitettiin kolmanneksi väliajaksi. Pauhis meni täysiä ja masentui henkisesti, kun ei päässyt kunnolla Joriinin kupeelle haastamaan.

Tappio oli siis myös vastustajan hyvyyttä. Joriini ei ole tavannut hävitä, kun on päässyt kärkipaikalle.

– Ohjastaja oli sitä mieltä, että Pauhis olisi hyvänä päivänäänkin ollut korkeintaan toinen tai kolmas, sanoo Nisonen, joka myös omistaa hevosen yhdessä Päivi Luukan ja Kaisa Riikosen kanssa.

Viime viikolla spekuloitiin, vaikuttavatko tänä vuonna tiukentuvat ohjastajien rangaistusmääräykset Pauhiksen menestyskulkuun. Kyseessä on laiskansutjakka hevonen, jonka rattaille Antti Teivainen ja hänen kannustava ohjastustyylinsä ovat sopineet täydellisesti. Tuomaristot syynäävät ajotapoja uudessa tilanteessa entistä tarkemmin, mikä saattaa keventää aktiivisen kuskin työkalupakkia.

– Ymmärrän Antin tilanteen, koska hänelle ilmoitetaan laiskoja hevosia enemmän kuin muille. Hän sopii Pauhiksenkin rattaille erityisen hyvin. Mutta uusi tilanne ei vaikuttanut viime lauantaina mitenkään. Pauhikselta ei tarvinnut pyydellä vauhtia matkalla ja lopussa käskeminen ei olisi auttanut enää mitään.

Lauantaina Jokimaalla ori juoksee enintään 160 000 euroa tienanneiden sarjassa.

– Kokeillaan uudelleen, kun on mukava sarja tarjolla ja ori vaikuttaa pirteältä. Nyt ei tarvitse mennä 20-vauhtia matkalla kuolemanpaikalla. Viimeksi kun kilpailtiin viikon starttivälillä, hevonen oli vain parempi jälkimmäisellä kerralla. En usko, että se heikentää nytkään. Viime startti saattoi tehdä vain hyvää kropalle.

Kisaviikolla kotitallilla Pauhiksella on ollut kaikki hyvin. Harjoitusten perusteella siltä voi odottaa totutun positiivista suoritusta. Nisonen ajoi oriilla keskiviikkona reilun viiden kilometrin kevyen lenkin, missä ravi luisti.

– Minun mielestäni hevosen vire ei ole laskussa, ainakaan näin näppituntumalla. Mutta satavarmaksi tilanteen tietysti näkee vasta kun kilpaillaan.

Source Link is.fi