Banner Before Header

Monen suomalaisen joukkuevoimistelijan unelma toteutuu viikonloppuna – OVO Team hakee MM-kultaa kotiyleisön edessä: ”Nyt on meidän vuoromme”

Voimistelujoukkue OVO Team on hionut kotisalillaan Espoossa viimeisiä yksityiskohtia MM-kisoja varten. MM-kisat piti alunperin järjestää jo aiemmin Italiassa, mutta koronatilanne muutti aikataulua ja kisapaikaksi Helsingin. Monelle urheilijalle arvokisat täyden kotikatsomon edessä ovat unelmien täyttymys.

– On todella kiva, kun pääsemme pitkästä aikaa kisaamaan ja toivottavasti mahdollisimman täyden katsomon edessä, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen hehkuttaa.

– Moni meistä oli vuonna 2017 kilpailemassa MM-kotikisoissa juniorijoukkueessa. Kyllä kotiyleisön edessä on ihan eri fiilis kisata, joten odottavaisin mielin lähdetään sinne.

Kokeneen OVO Teamin runko on pysynyt kasassa vuosikausia, mikä on helpottanut yhteisen liikekielen löytämistä. Osa voimistelijoista on ollut Anneli Laine-Näätäsen valmennuksessa liki kymmenen vuotta. Koronan peruttua lukuisia voimistelutapahtumia on kansainvälisiä kisoja korvattu kotimaisilla koitoksilla ja paineensietokykyä kasvatettu treenisalilla.

– Hermot pidetään ensisijaisesti kurissa sillä, että harjoitellaan hyvin. Meillä on ollut onnistunut valmistautuminen. Tytöt ovat tehneet sata puhdasta kokonaista täällä kotisalillla. Olemme valmiita ja se on kaiken a ja o, päävalmentaja Laine-Näätänen kertoo.

– Tehdään töitä viisi vuotta ja nostetaan fysiikka maailman parhaaksi. Sitä kautta tehdään onnistuneita toistoja ja sitten voidaan olla maailman parhaita.

Mitaleista käydään huipputasainen taistelu

Joukkuevoimistelu on arvostelulaji, jossa myös tuomareiden mieltymyksillä on iso vaikutus tuloksiin. MM-kisoissa Suomea edustavat OVO Teamin lisäksi Minetit, Gloria ja Sanix Valens. Suomalaisjoukkueista OVO Team, Minetit ja Gloria ovat olleet tällä kaudella todella tasaväkisiä. MM-tasolla kärkijoukkueiden erot ovat usein hiuksenhienoja.

– Erot ovat tosi pieniä. Vaikeusosat pitää tehdä tosi tarkasti. Vahvuuksiamme ovat mahtavat hypyt, osat ja ilmaisu, OVO Teamin Olivia Soini kommentoi.

Soinin mukaan joukkueen tavoitteena on tehdä koko viikonlopun ajan rauhallisia ja samantasoisisa suorituksia kuin harjoituksissa.

OVO Team odottaa kilpailemista kotiyleisön edessä. Kuva: Jussi Koivunoro / Yle

– Koska kysymys on arvostelulajista, me emme pysty vaikuttamaan niin paljon pisteisiin tai sijoituksiin kuin ehkä joissakin toisissa lajeissa pystyy omalla tekemisellään, Laine-Näätänen arvioi.

– On hienoa, että pääsemme näyttämään osaamisemme livenä omalle yleisölle.

Tärkeitä asioita suorituksen puhtauden ja yhdenaikaisuuden lisäksi ovat ilmaisu ja tunnelma, jonka joukkue saa luotua. Laine-Näätänen painottaa ohjelmissaan innovatiivisuutta, tällä kertaa ohjelman teemana on mielenrauha.

– Uskon, että kun nauttii kisamatolla ja joukkue tekee yhdessä ja eläytyy niin se tunne välittyy kisamatolta joka puolelle jäähallia, Kapanen tunnelmoi.

Tamperelainen Minetit on ollut venäläisten lisäksi yksi este OVO Teamin kirkkaimman menestyksen tiellä. Vuonna 2017 Minetit juhli kotiyleisön edessä MM-kultaa. Minentit on ollut arvokisoissa askeleen edellä espoolaisia. Kesän SM-kisoissa ja tänä syksynä OVO Team on kuitenkin päihittänyt pahimman vastustajansa ja noussut varteenotettavaksi maailmanmestarikandidaatiksi.

– Kaikki on aina voitettavissa. Mielestäni nyt on meidän vuoro, Laine-Näätänen nauraa.

– Urheilussa ei kuitenkaan vuoroja jaeta ja niin sen pitää ollakin. Toivon sydämestäni, että paras joukkue voittaa ja että me olemme se paras!

Lue lisää:

Source Link yle.fi