Moni Viking kiri yllätysvoittoon Åby Stora Prisissä

Lauantain finaalikierroksen huipentanut kolmen kilometrin Åby Stora Pris sujui käsikirjoituksen mukaan loppusuoralle saakka, mutta sitten yllättäjän roolissa tällä kertaa ollut Moni Viking räväytti kuin vanhoina hyvinä päivinään ja löi keulassa juosseen Hail Maryn.

Sisäradalta aloittanut Hail Mary piti odotetusti johtopaikan hallinnassaan ja sai tehdä kärjessä omaa juoksuaan. Björn Goopin ajama Moni Viking jäi takarivistä startanneena hännille, eikä sen tilanne näyttänyt matkan varrella kovin valoisalta.

Selissä kolmatta rataa kirinyt Moni Viking latasi kuitenkin loppusuoran uskomattoman kovaa ja ehti hieman kangistuneen suosikin edelle. Voitto oli Björn Goopille erityisen tunteikas, sillä se tuli keväällä menehtyneen Olle Goopin syntymäpäivänä.

– Olimme takana ja lähtö tuntui osaltamme ajetulta. Viimeisessä kurvissa toiveet nousivat, kun hevonen tuntui huippuhyvältä ja loppusuoran se lensi kuin parhaina päivinään, Goop kertasi.

Ajalla 12,5a/3140 metriä voittanut ori tienasi ykkössijasta 1,5 miljoonaa kruunua eli reilut 143 000 euroa. Norjalaisen Jan Lyngin omistama 9-vuotias voitti Åby Stora Prisin myös kaksi vuotta sitten. Tälle kaudelle lauantain täysosuma oli vasta ensimmäinen.

Finaalikierroksen suomalaisvoitosta vastasi Hanna Lähdekorven ajama ja valmentama Wish Me Magic. Voittoresepti Klass I -finaalissa oli valjakolle tuttu: tarkka juoksu sisäradalla ja lopussa terävä kiri ykköseksi, tällä kertaa open stretchiä hyödyntäen. Kari Lähdekorven omistaman ruunan aika oli 12,0a/2140 metriä.

Source Link is.fi