Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bc27b96a828e8c90136cba32ba9a1a3e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Murhasta tuomittu moni­miljonääri Robert Durst on kuollut – Uutisalue

Murhasta tuomittu moni­miljonääri Robert Durst on kuollut

Monimiljonääri Robert Durst on kuollut, kertoo miehen asianajaja New York Timesille.

Viime vuonna vanhan ystävänsä Susan Berman murhasta tuomittu Durst sai sydämenpysähdyksen sairaalassa Kaliforniassa. Asianajajan mukaan Durst oli viety vankilasta sairaalaan testiä varten, ja hän sai sydämenpysähdyksen siellä ollessaan. Hän ei selvinnyt ensiavusta huolimatta.

Mies oli kuollessaan 78-vuotias. Hän sairasti syksyllä koronataudin ja joutui sen aikana hengityskonehoitoon sairaalaan. Asianajajan mukaan koronavirustartunta heikensi miehen jo valmiiksi heikkoa kuntoa. Ennen koronatartuntaa otetuissa valokuvissa mies kulki oikeussalissa pyörätuolissa. Hän oli joutunut sairaalahoitoon myös kesällä, mutta syytä ei tuolloin kerrottu julkisuuteen.

Durst oli rikkaan newyorkilaisella kiinteistöbisnessuvun jälkeläinen, joka tunnettiin julkisuudessa erityisesti rikosuutisista. Hänet on julkisuudessa liitetty kolmeen kuolemantapaukseen, jotka hän on tunnustanut HBO:n hänestä kertovassa The Jinx -minisarjassa. Nauhalle vahingossa tallentunutta tunnustusta käytettiin myös oikeussalissa.

Dokumentin kuuluisassa kohtauksessa Durst, joka ei tajua mikrofonin olevan päällä, puhuu vessassa itsekseen murhista.

– Siinä se on. Olet nalkissa, Durstin kuullaan sanovan.

– Mitä helvettiäkö tein? Tapoin heidät kaikki, tietysti.

Ystävänsä Susan Behmanin murhasta hänet tuomittiin syyskuussa elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Berman löydettiin ammuttuna kotoaan Los Angelesissa jouluaattona 2000. Hänen oli ollut määrä puhua tutkijoille Durstin vaimon katoamisesta vain tunteja myöhemmin.

Viime lokakuussa Durstia vastaan nostettiin syyte ensimmäisen vaimonsa Kathleen McCormackin murhasta. Vaimo katosi vuonna 1982. Ruumista ei ole koskaan löytynyt ja hänet julistettiin kuolleeksi vuonna 2017.

Durst on myöntänyt ampuneensa ja paloitelleensa naapurinsa Morris Blackin, mutta hän välttyi rangaistukselta vedottuaan itsepuolustukseen. Teko tapahtui vuonna 2001 Texasissa, jossa Durst piilotteli tuolloin viranomaisilta.

Syyttäjien mukaan syynä oli, että Black sai selville Durstin oikean henkilöllisyyden ja yritti kiristää miljonääriä ostamaan yhteisen talon heille. Durst on sanonut Blackin vetäneen aseen häntä kohti ja että ase laukesi, kun kaksikko kamppaili siitä. Durstin mukaan hän meni paniikkiin, paloitteli ruumiin ja heitti sen Galvestoninlahteen.

Lue lisää: Ystävänsä murhasta tuomittu miljonääri Robert Durst sai syytteen myös vaimonsa surmasta

Lue lisää: Monimiljonääri Robert Durstia tutkitaan jälleen murhasta: oma vaimo katosi jäljettömiin kylmänä talviyönä

Lue lisää: Monimiljonääri tuomittiin parhaan ystävänsä murhasta – omasta aloitteesta tehty dokumenttielokuva paljasti syyllisyyden

Lue lisää: Elinkautistuomion ystävänsä murhasta saanut miljonääri Robert Durst sairaalaan koronan vuoksi

Lue lisää: Moni­miljonääri Robert Durst tuomittiin elin­kautiseen vankeuteen parhaan ystävänsä murhasta

Source Link is.fi