Murhasta tuomitun miehen teloitus peruttiin viime hetkellä – Kim Kardashian kuului tukiryhmään

Kuolemantuomion saaneen vangin Julius Jonesin teloitus peruttiin Yhdysvalloissa viime hetkellä. Oklahoman kuvernööri Kevin Stitt perui tuomion toimeenpanon vain muutamia tunteja ennen tuomion toimeenpanoa torstaina paikallista aikaa.

Stitt kertoi asiasta myös Twitter-tilillään. Hän päätti perua teloituspäätöksen huolellisen harkinnan jälkeen ja muutti sen elinkautiseksi vankeudeksi.

Asiasta kertoivat muun muassa The Washington Post ja BBC.

Oklahomassa päätöstä odottaneet yli 100 Jonesin tukijaa seurasivat tilannetta. He puhkesivat halauksiin, ilon kyyneliin ja riemukkaisiin suosionosoituksiin, kun perumispäätöksestä ilmoitettiin.

Jones oli vain 19-vuotias, kun hänet pidätettiin. Jones ampui 45-vuotiaan Paul Howellin vuonna 1999. Jones on kiistänyt syyllisyytensä ja vedonnut tuomion muuttamiseksi.

Jonesin asianajaja Amanda Bass kertoi Washington Postille olevansa tyytyväinen tuomion muutokseen, vaikka hän olisi toivonut myös vankeusrangaistukseen tuomitun Jonesin päästämistä suorittamaan loppuosa rangaistuksestaan ehdonalaisessa vapaudessa.

Jones tuomittiin ensimmäisen asteen murhasta vuonna 2002 ja hänet tuomittiin kuolemaan.

Tapausta on seurattu maailmalla tiivisti. Jonesin tilanne nousi otsikoihin vuosi sitten myös Suomessa, kun supertähti Kim Kardashian vieraili Jonesin luona oklahomalaisessa vankilassa aiemmin ennen tuomion täytäntöönpanoa.

Lue lisää: Kim Kardashian vieraili kuolemaantuomitun vangin luona – syyttömyyttään vakuuttavan miehen perhe uskoo julkkikselta saadun tuen auttavan tuomion muuttamisessa

Justice for Julius -kampanjan väki kertoi aiemmin TMZ:lle, että Kardashianin vierailun jälkeen ihmiset ryntäsivät heidän nettisivuilleen, ja he ovat lähettäneet myös lukuisia pyyntöjä Oklahoman viranomaisille Jonesin tuomion lieventämiseksi.

Jonesin sisko Antoinette Jones kertoi myös TMZ:lle, että Kardashianin vierailu toi heille uutta toivoa ja moraalista tukea.

Source Link is.fi