Banner Before Header

Myös Norja valmiina sulkemaan Venäjän kanssa jaetun rajan

Norja saattaa Suomen tavoin kieltää venäläisten matkailijoiden maahantulon. Asiasta kertoo lausunnossaan valtion oikeusministeri Emilie Enger Mehl.

– Suljemme rajan tarvittaessa nopeasti, ja muutokset voivat astua voimaan lyhyelläkin varoitusajalla. Norjaan on saapunut vähän [venäläisiä] Suomeen verrattuna, ja tilanteemme on hyvin erilainen, oikeusministeri kertoi lausunnossaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Norjan viranomaiset arvioivat laittomien rajanylityksien riskin kohonneen sen jälkeen, kun Venäjällä julistettiin osittainen liikekannallepano. Norjan ja Venäjän välinen rajaliikenne on nyt vilkastunut muutamaan sataan päiväkohtaiseen rajanylitykseen.

Vertailuksi: Suomessa rajanylityksiä oli tiistaina reilut 13 000 ja keskiviikkona hieman yli 10 000. Suomessa maahantulorajoitukset tulivat voimaan perjantain vastaisena yönä.

Norja ei kuulu Euroopan unioniin, mutta se kuuluu Schengen-maihin. Nyt muun muassa Suomi, Liettua, Latvia ja Viro ovat kieltäneet maahantulon Venäjän kansalaisilta, joilla on voimassa oleva Schengen-alueelle kelpaava viisumi.

Source Link is.fi