Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_890fba35a7661101490f1c53adbc898b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näillä tuloksilla Huuhkajat menee jatkoon MM-karsinnoissa – tappiokin Ranskaa vastaan voi riittää – Uutisalue

Näillä tuloksilla Huuhkajat menee jatkoon MM-karsinnoissa – tappiokin Ranskaa vastaan voi riittää

Ranska varmisti MM-karsinnoissa lauantaina lohkovoittonsa ja samalla paikkansa ensi vuoden kisoihin Qatariin murskaamalla Kazakstanin maalein 8–0. Suomi voitti lauantaina Bosnia ja Hertsegovinan vieraissa 3–1.

Suomi on lohkossa kakkosena kaksi pistettä Ukrainan edellä. Lohkon kakkonen selviytyy MM-jatkokarsintaan.

Mitä Suomelta sitten vaaditaan kakkossijan varmistamiseksi? Tiistain päätöskierroksen ottelut ovat Suomi–Ranska sekä Bosnia ja Hertsegovina–Ukraina. Ukraina on nyt sarjataulukossa Suomen päävastustaja. Bosnialla ei enää ole toiveita jatkoon.

Tässä Suomen skenaariot tiistain Ranska-otteluun:

Suomi voittaa Ranskan: Suomi selviytyy jatkokarsintoihin riippumatta Ukrainan ottelun tuloksesta.

Suomi ja Ranska pelaavat tasan: tasapeli riittää Suomelle jatkokarsintapaikkaan automaattisesti, mikäli Ukraina ei voita Bosniaa. Jos Ukraina voittaa Bosnian yhden maalin erolla, Suomi tarvitsee Ranskaa vastaan sellaisen tasapelin, jossa se tekee vähintään yhtä monta maalia kuin Ukraina Bosniaa vastaan.

Mikäli Ukraina voittaa Bosnian yli yhden maalin erolla, Suomelle ei riitä tasapeli Ranskaa vastaan.

Lohkossa tasapisteissä paremmuus määräytyy joukkueiden kaikkien otteluiden maalieron perusteella. Jos ne ovat tasan, paremmuutta haetaan tehtyjen maalien määrästä. Jos nekin ovat tasan, ratkaisevat keskinäisten otteluiden pisteet. Ukraina olisi Suomen edellä keskinäisten otteluiden vertailussa pistein 4–1.

Suomen maaliero ennen tiistaita on 10–8 ja Ukrainan 9–8. Esimerkiksi jos Ukraina voittaa Bosnian 1–0 ja Suomi pelaa Ranskaa vastaan 0–0, joukkueet olisivat tasapisteissä, maalierot olisivat identtiset ja Ukraina sijoittuisi Suomen edelle.

Suomi häviää Ranskalle: Suomi on tappiollakin lohkokakkonen, mikäli Ukraina ei voita Bosniaa. Jos Suomi häviää ja Ukraina voittaa Bosnian millä tahansa lukemilla, Ukraina ohittaa Suomen.

Molemmat ottelut pelataan tiistaina kello 21.45 alkaen.

Palloliitto kertoi lauantai-iltana, että ottelu Suomi–Ranska on jo loppuunvarattu. Helsingin olympiastadionille saapuu tiistaina siis yli 30 000 katsojaa.

Source Link is.fi