Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9778ec13e8a505f02f351b3b1681a866, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin Jyrki Kasvia muistellaan – ”Lepää rauhassa” – Uutisalue

Näin Jyrki Kasvia muistellaan – ”Lepää rauhassa”

Entisen kansanedustajan, Jyrki Kasvin (6.1.1964 -16.11.2021) kuolema sai monet suomalaiset avautumaan surustaan ja muistelemaan Jyrki Kasvin elämää. Hänet tunnettiin osaavana poliitikkona yli puoluerajojen.

Vihreät muistutti, että Kasvi oli laajasti pidetty pioneeri suomalaisessa tietoyhteiskuntapolitiikassa.

Keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen muisteli Kasvia poliitikkona, joka keskittyi sisältöihin ja oli tietoturva- ja digialan erinomainen asiantuntija.

– Jokainen päivä, jonka saan vielä elää, on luksusta, hän sanoi. Niin se on meillä kaikilla, tiivisti Kosonen.

Opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi surustaan Twitterissä.

– Surullinen uutinen, minulla oli kunnia tehdä Jyrkin kanssa yhteistyötä muun muassa tiedustelulainsäädännön seurantaryhmässä. Osanottoni suruun kaikille Jyrkin läheisille ja ystäville.

Kasvin kuolema kosketti poliitikkojen lisäksi monia muita hänen kanssaan töitä tehneitä. Kasvi jaksoi kannustaa ja kuunnella muita ihmisiä omasta sairaudestaan huolimatta.

Paasikivi-Opiston toiminnanjohtaja Simo Heino tiivisti monen suomalaisen tuntemukset tviitissään.

– Kun on seurannut Jyrki Kasvin taistelua ja viimeistä matkaa täällä ja mediassa niin uutinen kyllä koskettaa. Tätä on eletty mukana. Lepää rauhassa.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestön Talentia ry:n hallituksen jäsen Hanna-Leena Laitinen muistutti, miten loistava keskustelija Jyrki kasvi oli.

Kasvi oli syntynyt Pyhtäällä vuonna 1964. Pyhtään kunta muisteli saariston kasvattia Twitter-tilillään.

– Surunvalittelut omaisille, Pyhtään kunta kertoi.

Politiikan toimittaja ja tietokirjailija Jari Korkki muisteli Jyrki Kasvia ja hetkeä, kun Kasvi valittiin Pyhtää-Seuran Saariston Sveniksi vuonna 2021

– Oli ilo olla paikalla, Korkki kertoi.

Source Link is.fi