Banner Before Header

Näin Norjan tähti selitti hylkäystään Rukalla – Ylen asiantuntija ei niellyt täysin perusteluita: “Aika huonosti selittyy päivän laihtumisella”

Rukalla yhdistetyn maailmancupissa nähtiin aamulla heti iso uutinen, kun lajia hallinnut norjalainen supertähti Jarl Magnus Riiber hylättiin karsinnassa puvun takia. Norjalaisista myös nuori Kasper Moen Flatla hylättiin karsinnassa.

Riiberin mukaan hylkäyksen syy oli, että lonkasta ja keskivartalosta otetut mitat eivät täsmänneet.

– Pitäisi syödä enemmän aamupalaa. Tämä oli todella pieni ongelma. Ei pitäisi tapahtua, mutta joskus näin tapahtuu, Riiber selitti Yle Urheilulle.

– Kun aloittaa täällä kylmässä Rukan-kiertueen polttaa vähän enemmän energiaa ja on kevyempi kuin normaalisti. Minun pitäisi syödä enemmän ja saada enemmän kokoa keskivartalolle.

Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen ei niellyt täysin Riiberin selitystä.

– Totta kai siinä on osatotuutta, mutta olen ymmärtänyt lantion kohdalla on vyö, jonka ei pitäisi antaa missää kohtaan periksi. Se on standardi mitta ja siitä kohtaa ero huonosti selittyy päivän laihtumisella, Nikunen totesi.

Nikusen kommenttien jälkeen selvisi, että varsinaisessa kilpailuissa suomalaisista Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho hylättiin. Mutru selitti pukuhylkäystään samalla tavalla kuin Riiber.

– Epähuomiossa ympärysmittaa ei ollut riittävästi vyötärössä. Ei ole syönyt aamulla hädin tuskin puolta aamupalaa. Sen verran aikaisia aamuja. Valitettavasti tämä mitta vaikuttaa menevän vuorokauden mukaan aika paljon. Jokainen voi kokeilla kangasmitalla mitata aamulla ja illalla. Voi olla eroa, Mutru selitti.

Kerromme kohta lisää.

Lue lisää:

Source Link yle.fi