Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_53e91635d375da6b2a4fef3d10f0076f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin Venäjän duuman edustaja kommentoi Suomen viisumi­päätöstä – Uutisalue

Näin Venäjän duuman edustaja kommentoi Suomen viisumi­päätöstä

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi tiistaina, että Suomi alkaa rajoittaa venäläisten turistiviisumeja kymmeneen prosenttiin aiemmasta. Rajoitus tulee voimaan syyskuun alussa.

Länteen matkustamista hankaloittava päätös on huomioitu Venäjällä.

Duuman kansainvälisten asioiden varapuheenjohtaja Svetlana Zhurova kommentoi venäläiselle Lentalle, että Suomen päätös voi vaikuttaa maiden väleihin ja niiden solmimiin sopimuksiin negatiivisesti.

Zhurova viittaa kommenteissaan moniin Suomen ja Venäjän yhteisiin projekteihin, joista tosin ainakin lähes kaikki on jäädytetty Venäjän aloittaman hyökkäyssodan takia. Hän sanoo Lentalle uskovansa, että viisumipäätös vaikuttaa poliitikkojen väleihin, mutta ei tavallisen kansan.

– He olettavat, että tämä loppuu ja suhteet palaavat normaaleiksi kuten ne aiemmin olivat, hän sanoi.

Lentan uutisessa ei kerrota sotaa tai ”erikoisoperaatiota” tai muuten Venäjän toimia viisumipäätöksen syyksi.

Haaviston mukaan viisumeja on aiemmin myönnetty noin tuhat päivässä, ja jatkossa viisumeja myönnetään noin sata päivässä. Etusijalle asetetaan perhesuhteiden, opiskelun tai työn takia Suomeen Venäjältä saapuvat.

– Tämä on merkittävä päätös sen vuoksi, että viisumijonot ovat kovasti kasvamassa, venäläisiä hakijoita on enemmän ja enemmän ja nyt olisi oikea hetki reagoida tähän tilanteeseen, Haavisto sanoi.

Hallitus on Haaviston mukaan ulkoministeriön esitysten suhteen yksimielinen.

Source Link is.fi