Banner Before Header

Naisleijonien kohtalona taas pronssipeli – päävalmentaja TV5:lle: ”Joukkue osoitti suuruuttaan”

Suuresta tasoerosta huolimatta Naisleijonien ja Yhdysvaltain välinen olympiavälierä pysyi pitkään maalin pelinä, mutta ennakkosuosikki Yhdysvallat jyräsi lopulta 4–1-voittoon.

– Oltiin hyvin pelissä mukana. Pitää vielä katsoa videolta, mutta semmoinen fiilis on, että oltiin pelissä mukana ja meillä oli mahdollisuuksia, kommentoi Suomen päävalmentaja Juuso Toivola TV5:n haastattelussa.

– Joukkue taisteli ja osoitti suuruuttaan, mutta ei riittänyt. USA oli parempi tänään.

Suurena ennakkosuosikkina välierään lähtenyt Yhdysvallat avasi pellit toisen erän alussa, kun Cayla Barnes teki 1–0-maalin tyylikkään ylivoimakuvion päätteeksi.

Yhdysvallat iski helpottavan 2–0-maalin toisen erän lopulla, maalarina tähtihyökkääjä Hilary Knight. 3–0-tikarin ohjasi Hayley Scamurra viitisen minuuttia ennen loppusummeria.

Naisleijonien 1–3-kavennuksen runnoi Susanna Tapani 26 sekuntia ennen loppua, kun Suomi pelasi ilman maalivahtia. Loppunumerot löi tyhjiin Abby Roque.

– Meillä oli (kahden erän jälkeen) kaksi vaihtoehto: joko keskittyä tulevaan peliin tai vetää tämä peli täysillä. Kolmannessa erässä me vielä taisteltiin. Mielestäni kaaduttiin saappaat jalassa tänään, sanoi Toivola.

Naisleijonien ykkösvahti Anni Keisala oli kovassa kiekkosateessa. Keisalalle merkittiin 38 torjuntaa.

– Anni oli loistava tänäänkin. Hän antoi mahdollisuuden voittaa, kehui Toivola.

Naisleijonat kohtaa keskiviikon pronssiottelussa Sveitsin, joka hävisi välierässä Kanadalle 3–10.

– Nyt kerätään energiaa tästä pelistä, ja pronssipeli on edessä reilun vuorokauden päästä. Otetaan tästä pelistä joukkuehenki ja taisteluilme mukaan. Tämä ryhmä on päättänyt, että haetaan mitali täältä, Toivola linjasi.

Source Link is.fi