Banner Before Header

Naisleijonien pelaajilta tiukka viesti – tätä mieltä he ovat Pasi Mustosen ja Noora Rädyn rumaksi äityneestä sanasodasta

Naisleijonat valmistautuu tällä viikolla pelattaviin harjoitusotteluihin Kanadaa vastaan kohun varjostamana.

Päävalmentaja Pasi Mustosen ja tähtimaalivahti Noora Rädyn julkinen sanasota on ottanut rumaksi äityneitä kierroksia. Mustonen syytti viime viikolla MTV:n haastattelussa Rätyä perättömästi ”opetusministeriön lainsäädännön rikkomisesta”.

Oikeusoppineiden mukaan Mustosen lausunto lähentelee kunnianloukkausta.

Lue lisää: Pasi Mustonen laukoi kovia syytöksiä Noora Rädystä – näin rikosoikeuden professori arvioi valmentajan lausuntoa

Mustosen ja Rädyn tulehtuneiden välien taustalla on Rädyn kieltäytyminen elokuussa pelatuista MM-kisoista, mitä päävalmentaja ei pitänyt sopivana.

Ilmeisenä kostona Mustonen ei valinnut Rätyä marraskuun kolmeen otteluun Kanadaa vastaan. Ottelut ovat tärkeä etappi matkalla kohti Pekingin talviolympialaisia.

Naisleijonien pelaajat ovat seuranneet kahden mediapersoonan sanasotaa hämmentyneinä. Pelaajat toivovat joukkuetta repivälle riidalle pikaista sovintoa, ettei joukkueen ilmapiiri vaarannu.

Draama alkaa jo ärsyttää.

– Sopikaa asia keskenänne, lähettää yksi maajoukkuepelaaja terveisensä Mustoselle ja Rädylle.

Noora Räty jätettiin ulos marraskuun tärkeistä Kanada-otteluista.

Ilta-Sanomien haastattelema pelaaja kommentoi asiaa nimettömänä, koska aihe on arka ja tilanne joukkueen ympärillä räjähdysherkkä. Myös muut IS:n tavoittamat pelaajat halusivat puhua nimettömänä. He allekirjoittavat terveiset.

– Tämä koko keskustelu pitäisi käydä median ulkopuolella. Nyt he (Mustonen ja Räty) vain piikittelevät toisiaan julkisesti, toinen maajoukkuepelaaja tuhahtaa.

Nauttiiko päävalmentaja Mustonen pelaajiensa sataprosenttista arvostusta ja luottamusta? IS:n tietojen mukaan asia jakaa mielipiteitä joukkueen sisällä, mutta IS:n tätä juttua varten haastattelemat pelaajat eivät halua kommentoida tätä asiaa edes nimettömänä.

Räväköistä mielipiteistään tunnetun Mustosen toiminta kuitenkin ihmetyttää pelaajia.

– Pasi on tehnyt virheen siinä, että hän on lähtenyt median kautta käymään läpi tätä asiaa, yksi maajoukkuepelaaja sanoo Rädyn tilanteeseen viitaten.

Lue lisää: Kommentti: Pasi Mustosen ja Noora Rädyn sanasota äityi rumaksi – tästä Naisleijonia repivässä riidassa on kyse

Pelaajat eivät usko, että kohu vaikuttaa Suomen esityksiin otteluissa Kanadaa vastaan. Naisleijonat kohtaa Kanadan torstaina Helsingissä ja lauantaina sekä sunnuntaina Turussa.

– Kun nimet on lyöty listaan, mennään sillä joukkueella, jotka siihen on valittu, yksi pelaaja toteaa.

– En usko, että tällä asialla on enää merkitystä silloin.

Naisleijonien luotsi Pasi Mustonen on tullut tunnetuksi suorista ja räväkistä mielipiteistään.

Naisleijonien maalivahdit Kanada-koitoksissa ovat Anni Keisala, Meeri Räisänen ja Eveliina Mäkinen.

Heistä Keisala ja Räisänen pelasivat elokuun MM-kisoissa, kun Suomi saavutti pronssia. 24-vuotias Keisala teki kisoissa kansainvälisen läpimurtonsa ja oli kisojen paras maalivahti. Myös Räisänen onnistui.

Päävalmentaja Mustosen mukaan olympiajoukkueen maalivahtikolmikkoon on ehdolla viisi veräjänvartijaa: Keisala, Räisänen, Ruotsissa loistavaa syksyä pelaava Mäkinen, Jenna Silvonen ja Räty.

Silvonen pelaa yliopistosarjaa Yhdysvalloissa. Kanada-otteluiden kotiin jääväksi varamaalivahdiksi Mustonen nimesi HIFK:n Iina Kuuselan.

Noora Räty siirtyi olympiakaudeksi Hämeenlinnan Pallokerhoon hankkiakseen pelituntumaa Pekingiä varten.

HPK:ta edustavalle Rädylle, 32, on annettu tehtäväksi käyttää maajoukkuetauko harjoitteluun.

Räty johtaa naisten liigan maalivahtipörssiä hurjalla torjuntaprosentillaan 96,9. Keisala on kakkosena lukemalla 95,8.