Naisystävä huolestui Jussi Hakulisesta, kun ei saanut yhteyttä mieheensä – paikalle rientänyttä ystävää odotti karmea tragedia

Kun uutinen muusikko Jussi Hakulisen kuolemasta tuli tiistaina, pitkäaikainen ystävä Iku Tukiainen oli jo osannut aavistella asiaa. Hakulinen löydettiin kuolleena kotoaan Porissa tiistaina 9. elokuuta.

Vielä viime viikon perjantaina vuodesta 1982 toisensa tunteneet ystävykset olivat soittaneet yhdessä duokeikalla Porin Pub Keitaassa.

– Rehellisesti on sanottava, että kyllä tätä vähän aavistelin jo pidemmän aikaa tässä. Ihmisestä vaan näkee kunnon ja kävelyn vuoksi tiettyjä asioita, Tukiainen sanoo.

Perjantaina Hakulinen oli hyväntuulinen.

– Heitin hänet kotiin keikan jälkeen ja Jussi oli hyvissä tunnelmissa. Hän sanoi, että keikat loppuvat hetkeksi aikaa tähän, sillä hän tiedosti itsekin, ettei ole enää siinä kunnossa, ei tuossa kunnossa pysty soittamaan ja laulamaan, Tukiainen kertoo.

– Juteltiin siinä ja toivotettiin hyvää yötä. Minulle jäi hänen keikkatuolinsakin tuonne hallille muistoksi, Tukiainen kertoo viimeisistä hetkistä Hakulisen kanssa.

Laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulinen kotipihallaan Porin keskustassa maaliskuussa 2021.

Seuraavan kerran Tukiainen kuuli Hakulisesta saadessaan tiedon tämän kuolemasta tiistaina.

Hakulisen löysi Tukiaisen mukaan ystävä, joka oli lähtenyt käymään miehen kotona tämän naisystävän pyynnöstä. Naisystävä oli huolestunut, kun ei saanut yhteyttä Hakuliseen.

– Viimeisen kerran naisystävä oli vielä tivannut, että katso nyt ikkunasta vielä. Ystävällä oli avaimet asuntoon, mutta hän ei ollut mennyt sisään ennen kuin näki ikkunasta, että Jussin jalat näkyivät lattialla.

– Vähän shokki oli siinä tullut. Hän oli löytänyt Jussin siinä kitara kädessä kiinni. Sanoi, että oli kova puristus, Tukiainen uskoo.

Jussi Hakulinen muistetaan monista suomalaisia koskettaneista hiteistään, kuten Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen.

Toistaiseksi ystävät voivat vain arvailla tapahtumien kulkua, sillä kuolinpäivä ja -syy varmistuvat vasta ruumiinavauksessa.

– Tuollainen kuolema oli varmaan sellainen, jota Jussi olisi voinut toivoa, Tukiainen arvelee.

Urheilua harrastava Tukiainen oli jutellut viime aikoina Hakulisen kanssa tämän kunnosta. Hakulinen myönsi, että hänen tulisi päästä takaisin normaaliin kuntoonsa. Vointi oli rapistunut huonojen elämäntapojen takia, painoa kertynyt ja kävelykin muuttunut katkonaiseksi.

– Jussi kyllä väläytti, että haluaisi saada itsensä sellaiseen kuntoon, että pääsisi pelaamaan vielä edes sählymaalissa, Tukiainen kertoo.

Tukiainen kertoo Hakulisen hoidattaneen vuonna 2017 diagnosoidun eturauhassyövän lääkärissä asianmukaisesti, mutta muuten mies ei juuri voinnistaan valittanut.

– Ei Jussi ollut valittajatyyppi ollenkaan. Se voi olla tyypillinen suomalainen miesluonne, että jos hälyttäviä merkkejä alkaa löytää, niin ei ole varmaan kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota, ystävä miettii.

Jussi Hakulinen esiintyi viime kesänä Porispheressä.

Tukiainen on käynyt keskusteluja Hakulisen ystäväpiiriin kuuluvan henkilön kanssa. On käynyt ilmi, että Hakulinen suunnitteli innolla tulevaisuutta ja uusia projekteja, kuten teatteriesityksiä ja ehkäpä elämäkerran kirjoittamista.

Hautajaisten jälkeen Iku Tukiainen aikoo vielä käydä läpi jäljelle jääneet kappaleet nauhoilta, josko sieltä löytyisi jotain julkaistavaa.

– En aio tonkia kaverin jäänteitä sen enempää. Elämä jatkuu tästä hänen muisteloidensa myötä. Muistot ovat kuitenkin ihan hyvät, Tukiainen sanoo.

Source Link is.fi