Nämä henkilöt osallistuvat Marinin ohella Bilderberg-tapaamiseen

Torstaista lauantaihin kestävään Bilderberg-ryhmän tapaamiseen Washingtonissa osallistuu pääministeri Sanna Marinin (sd) ohella muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Muita tunnettuja, vaikutusvaltaisia osallistujia ovat muun muassa Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt, Hollannin pääministeri Mark Rutte, Euroopan komission entinen puheenjohtaja José Manuel Barroso sekä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan.

Marin ja Rutte ovat tapaamisessa ainoat pääministerit, joskin Kanadasta mukana on varapääministeri Chrystia Freeland.

Suomalaisista nimistä mukana osallistujalistalla ovat myös Suomen pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken.

Bilderberg-kokouksen verkkosivujen mukaan tämän vuoden tapaamisessa käsitellään kahtatoista eri teemaa, muun muassa geopoliittista uudelleen­järjestäytymistä, Naton haasteita, Venäjää ja Ukrainaa.

Tapaamiseen ei ole tulossa yhtään venäläistä osallistujaa, mutta Ukrainan Yhdysvaltain-suurlähettiläs Oksana Markarowa osallistuu kokoukseen.

Kokouksessa noudatetaan niin sanottua Chatham House -sääntöä, eli osanottajat saavat hyödyntää saamiaan tietoja, mutta lähdettä ei saa paljastaa. Kokousta ei järjestetty kahtena edellisenä vuonna koronarajoitusten takia.

Bilderberg-ryhmän kokous on nyt järjestyksessään 68:s. Ensimmäinen kokous järjestettiin vuonna 1954 Hollannin Oosterbeekissä Hotel de Bilderbergissä, jonka mukaan ryhmä on nimetty.

Vuosien saatossa Bilderberg-ryhmän kokouksiin on osallistunut useita suomalaisia. Kun kokous järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019, ainoa suomalaisedustaja oli Erkki Liikanen.

Tuolloin keskustelujen teemojen joukossa olivat muun muassa Venäjä, Kiina, Britannian euroero brexit ja ilmastonmuutos.

Source Link is.fi