Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5f1252774600f3c61bfacba930bc436f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nasa yrittää temppua, joita on tähän mennessä nähty vain tieteis­elo­kuvissa – Uutisalue

Nasa yrittää temppua, joita on tähän mennessä nähty vain tieteis­elo­kuvissa

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa yrittää ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa muuttaa asteroidin kiertorataa törmäämällä siihen tarkoituksella avaruusaluksella. Vastaavaa on tähän mennessä yritetty vain tieteiselokuvissa.

– Tämä on jännittävää aikaa, ei ainoastaan Nasalle, vaan koko avaruushistorialle ja oikeastaan koko ihmiskunnan historialle, Nasan edustaja Lindley Johnson kertoi toimittajille.

Kohteena olevaa asteroidia ei pidetä minkäänlaisena uhkana maapallolle. Kyse on Nasan testistä selvittää, voitaisiinko maata potentiaalisesti uhkaavan asteroidin kurssia muuttaa ihmisen toimesta.

Nasan mukaan viime vuoden marraskuussa Kaliforniasta lähtenyt miehittämätön alus lähestyy kohdettaan hyvää vauhtia. Törmäyksen on tarkoitus tapahtua lauantain vastaisena yönä hieman kello kahden jälkeen Suomen aikaa.

Aluksen on määrä törmätä läpimitaltaan 160 metrin kokoiseen asteroidiin 23 000 kilometrin tuntinopeudella. Avaruusalus itse on vain henkilöauton kokoinen. Nasa uskoo törmäyksen muuttavan asteroidin kiertorataa hieman nykyistä pienemmäksi.

Nasan mukaan vain hyvin harvoja aurinkokuntamme miljardeista asteroideista ja komeetoista pidetään maapallolle mahdollisesti vaarallisina. Niistä yksikään ei uhkaa maata vielä ainakaan sataan vuoteen.

Source Link is.fi