Banner Before Header

Näyttelijä Dean Stockwell, 85, on menehtynyt

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Dean Stockwell on menehtynyt 85 vuoden iässä, kertoo Deadline-sivusto. Hän kuoli varhain sunnuntaiaamuna kotonaan perheensä ympäröimänä.

Stockwellin perheen edustaja vahvisti suru-uutisen yhdysvaltalaissivustolle ja kertoi miehen menehtyneen luonnollisiin syihin.

Stockwell loi uraa näyttelijänä peräti 70 vuoden ajan. Hänet muistetaan parhaiten Aikahyppy-sarjan Alina ja scifisarja Taisteluplaneetta Galactican Brother Cavilina.

Vuonna 1988 Stockwell sai parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuuden elokuvasta Gangsterin heila, ja vuonna 1990 hänet palkittiin Golden Globe -palkinnolla roolista Aikahyppy-sarjassa.

Dean Stockwell aloitti uransa lapsinäyttelijänä. Kuva on vuodelta 1950.

Deadlinen mukaan Stockwell aloitti näyttelijänuransa jo nuorella iällä. Vain 7-vuotiaana hän tähditti niin Broadway-musikaaleja kuin suuria elokuvatuotantojakin. Hän näytteli muun muassa Frank Sinatran ja Gene Kellyn rinnalla vuonna 1945 julkaistussa Anchors Aweigh -elokuvassa.

Stockwell jatkoi näyttelemistä aina vuoteen 2015 asti, minkä jälkeen hän teki täyskäännöksen urallaan. Viimeiset vuotensa hän omisti taiteen tekemiselle.

Näyttelijä oli naimisissa kahdesti, mutta hänen molemmat avioliittonsa päättyivät eroon. Hänellä oli kaksi lasta jälkimmäisestä avioliitostaan.

Source Link is.fi