NBA-tähdet antoivat tukensa Venäjän vangitsemalle koripallolegendalle toisen mestaruusottelun alla – ”Nyt riittää”

Venäjällä vangittu amerikkalaiskoripalloilija Brittney Griner on saanut näkyvää tukea NBA-liigan toisen finaaliottelun alla, kun useat Boston Celticsin pelaajat kantoivat Grineria tukevaa viestiä t-paidoissaan.

Celtics ja Golden State Warriors kohtaavat toistamiseen Suomen aikaa kello 3 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Boston voitti avausottelun 120-108. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Griner on ollut vangittuna Venäjällä helmikuusta saakka. Hän oli saapunut vahvistamaan UMMC Jekaterinburgia, kun WNBA on tauolla. Griner otettiin kiinni epäiltynä huumeiden salakuljettamisesta.

Toukokuun puolivälissä Grinerin tutkintavankeutta jatkettiin kuukaudella.

Grineria pidetään yhtenä kaikkien aikojen naiskoripalloilijoista: hän on voittanut olympiakultaa, WNBA:n mestaruuden, Venäjän liigan kolme kertaa, Euroliigan neljästi ja yliopistomestaruuden.

– Aloite tuli pelaajayhdistykseltä, mutta halusimme joukkueena osoittaa tukemme Brittney Grinerille. Hän ollut siellä pitkään ja meidän mielestämme nyt riittää, Celticsin Jaylen Bowen totesi tiedotustilaisuuden aluksi.

Jason Tatum kertoi, että hänellä oli mahdollisuus tutustua Grineriin Tokion olympialaisissa.

– Hän valaisee huoneen persoonallaan. On todella rankkaa nähdä, mitä hän joutuu käymään läpi. Tiedämme, että me kaikki ajattelemme samoin, tuemme häntä yhdessä ja haluamme, että hän pääsee kotiin perheensä luo, Tatum totesi.

Tuki Grinerille on tullut vähin erin. Kriittisimpien mielestä huomio on jäänyt vähäiseksi.

– Jos tämä olisi saman kaliiberin NBA-pelaaja, tapaus olisi jokaisen urheilumedian etusivulla, urheilutoimittaja Tammy Spruil kommentoi toukokuussa BBC:lle.

Lue lisää:

Yhdysvaltain ulkoministeriö: Venäjä vanginnut koripallotähti Brittney Grinerin ”väärin perustein”

Yksi kaikkien aikojen koripalloilijoista pidätettiin Moskovassa – nyt hänen pelätään olevan ”korkean profiilin panttivanki” ja Venäjän pelinappula

Source Link yle.fi