Banner Before Header

New York Rangers jyräsi NHL:n kärkeen – kriisi-Edmontonin alamäki jatkuu

Maanantain NHL-kierroksen ainoa ottelu pelattiin Manhattanilla, jossa kotijoukkue Rangers kaatoi Edmontonin 4–1.

Rangers pelasi jo toista ottelua putkeen ilman koronalistalle joutunutta ykköstähteään Artemi Panarinia, mutta se ei menoa hidastanut.

Mikko Koskinen lahjoitti haparoinnillaan Alexis Lafrenierelle 1–0-maalin heti alussa, eikä Rangers enää sen jälkeen johtoasemastaan luopunut.

Joukkueen ykköstykki oli tehot 1+2 tehnyt Ryan Stromen.

Toinen voiton takuumies oli loisto-ottelun maalillaan pelannut ja 33 kertaa torjunut Aleksandr Georgijev.

Ottelun suomalaispelaajat Kaapo Kakko ja Jesse Puljujärvi eivät yltäneet tehopisteille, vaikka Kakko sai tuurata Panaria Rangersin ykkösylivoimassa.

Chris Kreider rikkoi 20 maalin rajapyykin ja nousi jakamaan maalipörssissä kolmatta sijaa.

Voitolla Rangers nousi koko NHL:n kärkijoukkueeksi. Erityisesti joukkueen maalivahtipeli on ollut tällä kaudella erinomaista nuorten venäläisvahtien ansiosta.

Ykkösvahti Igor Shestjorkin on ollut jopa toistaiseksi koko NHL-kauden paras maalivahti, ja kakkosmies Georgijevistä on kuoriutunut mainio tuuraaja.

Edmonton on sen sijaan ajautunut kriisiin vahvan kauden alun jälkeen.

12 viime ottelustaan 10 hävinnyt Oilers on luisunut Läntisessä konferenssissa jo kahdeksanneksi ja jo lähes ulos pudotuspelipaikoilta.

Supertähtien Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin pistetahti on hidastunut roimasti alkukauden ilotulituksesta, eikä maalivahtiosastoltakaan ole tullut Oilersille apuja.

Oilersin kriisistä on tullut viime päivinä kuuma puheenaihe NHL-ympyröissä. Kiihkomielisimmät ovat nostelleet jo esiin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja valmentajavaihdoksesta suureen pelaajakauppaan.

Source Link is.fi