Banner Before Header

New York Rangersin etumatka mennyttä, Kaapo Kakon tuhovitja hajosi – pökkelöpakin soolo villitsi Tampan

Colorado Avalanche saa odotella rauhassa vastustajaansa Stanley Cupin finaaleihin. Idässä mennään nimittäin pitkän kaavan mukaan.

Tampa Bay Lightning voitti myös toisen kotiottelunsa ja tasoitti sarjan New York Rangersia vastaan 2–2:een.

Varhain keskiviikkoaamuna pelattu nelospeli päättyi väkevän esityksen jälkeen Tampan 4–1-voittoon.

Kotijoukkue avasi maalihanat jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Asialla olivat harvemmin näissä hommissa kunnostautuvat kaverit.

Avausmaalin pääarkkitehtinä hääri rautakankikäsistään tunnettu puolustajajärkäle Zach Bogosian, joka hassutti näyttävällä soolollaan Rangersin puolustuksen nippuun. Igor Shestjorkin torjui vielä Bogosianin laukauksen, mutta nelosketjun jyrä Pat Maroon osui parahiksi paikalle ja laukoi irtokiekon sisään.

Johtoasemaan päästyään Tampa piti siitä tiukasti kiinni, ja maalipaikat olivat vähissä molemmissa päissä.

Toisen erän loppupuolella Nikita Kutsherov karkasi läpiajoon ja laukoi voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman aikaan 33.07.

Päätöserän alussa Steven Stamkos paketoi pelin lopullisesti 3–0-maalillaan.

Rangers kavensi vielä lopussa pelatessaan ilman maalivahtia, mutta Tampa kuittasi perään vielä neljännen maalin tyhjiin.

Shestjorkinille torjuntoja kertyi 27, Tampan Andrei Vasilevskille 33.

Rangers joutui nelospeliin ilman edellisottelussa loukkaantunutta kakkossentteriään Ryan Stromea.

Joukkue sai vielä lisää huonoja uutisia, kun kolmossentteri Filip Chytil joutui jättämään ylävartalovamman takia ottelun kesken toisessa erässä.

Chytilin viimeiseksi jääneessä vaihdossa Victor Hedman töytäisi hänet selkäpuolelta päin laitaa, mutta tilanne ei vaikuttanut erityisen rajulta, eikä Chytil edes kaatunut.

Chytilin jätettyä pelin kesken hajosi myös mainetta niittänyt Rangersin Kid Line, johon myös Kaapo Kakko kuuluu. Ottelusarjan ainoa suomalaispelaaja kellotti nelospelissä jääaikaa tuttuun tapaan vajaat 12 minuuttia.

Kaapo Kakko on idän konferenssifinaalien ainoa suomalaispelaaja.

Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant vakuutteli ottelun jälkeen, etteivät Stromen tai Chytilin vammat ole kovin vakavia.

Ottelusarja on edennyt 2–2-tilanteessa nyt paras kolmesta -vaiheeseen. Viides osaottelu on ohjelmassa Manhattanilla Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna.

Kahden tappion ja loukkaantumishuolien jälkeen Rangersin kotitaikaa punnitaan nyt toden teolla. Se on voittanut kahdeksan peräkkäistä kotiottelua Gardenissaan.

Tampan ykkössentteri Brayden Point lähestyy kaikesta päätelleen pelikuntoa. Point on käynyt jo päivittäin jäällä, mutta Lightningin leiristä ei ole herunut minkäänlaisia tarkkoja kommentteja Pointin tilanteeseen liittyen.

Fakta

Konferenssifinaalit

  • New York Rangers 2–2 Tampa Bay Lightning

  • (Rangers: Kaapo Kakko, Tampa: -)

  • Colorado Avalanche 4–0 Edmonton Oilers

  • (Colorado: Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen, Justus Annunen, Edmonton: Jesse Puljujärvi, Mikko Koskinen)

Source Link is.fi