Banner Before Header

NHL-pomo Gary Bettman ajaa isoa mullistusta – haluaa siirtää jääkiekon kesäolympialaisiin

Olympiakisat jäävät NHL-pelaajilta toistamiseen väliin, kun NHL päätti aiemmin torpata pelaajiensa olympiamatkat Pekingiin koronavirustilanteen takia ja sarjakautensa pelaamisen turvaamiseksi.

Aftonbladetin mukaan NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi viikonloppuna kohupäätöstä TNT-kanavan lähetyksessä NHL:n ulkoilmaottelussa.

Bettman sanoi, että hän on 1990-luvun puolivälistä asti ajanut jääkiekon siirtämistä kesäolympialaisiin, mutta ei ole saanut Kansainväliseltä olympiakomitealta vastakaikua.

Bettman vetoaa koripallon malliin, jossa NBA-kausi pelataan NHL:n tavoin loppusyksystä alkukesään. Koripallo on kuitenkin kesäolympialaisten laji, joten NBA-pelaajat ovat heinä-elokuussa vapaita pelaamaan olympiakisoissa.

Lue lisää: Kanadalle huippuvahvistus olympialaisiin – NHL:n ykkösvaraus lähtee Pekingiin

NHL:n omistajaporras on suhtautunut NHL-pelaajien osallistumiseen talvikisoihin nuivasti, koska olympialaiset keskeyttää NHL-kauden kolmeksi viikoksi ja asettaa pelaajat potentiaaliseen loukkaantumisriskiin. NHL-pelaajat ovat olleet mukana olympiakisoissa vuosina 1998, 2002, 2006, 2010 ja edellisen kerran 2014.

Jääkiekko oli mukana Belgian Antwerpin kesäolympialaisissa 1920. Jääkiekko siirtyi talviolympialaisten lajiksi heti, kun Ranskan Chamonix isännöi ensimmäisiä talvikisoja 1924.

Source Link is.fi