Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a41516a57bfee10a2727686cb3cb6463, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

NHL:n historian kylmimmästä ottelusta tuli maalijuhla – jäätä jouduttiin lämmittämään – Uutisalue

Perinteinen NHL:n uudenvuodenpäivän talviklassikko pelattiin tällä kertaa Minneapolisissa Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin välillä.

Olosuhteen Target Field -baseballstadionilla olivat harvinaisen talviset. Lämpötila painui ottelussa 23 pakkasasteeseen, mikä teki kamppailusta NHL:n historian kylmimmän ulkoilmaottelun.

Ottelua todisti silti loppuunmyyty stadion, 38 619 katsojaa.

Viime kaudella ilman yleisöä Tahoejärven rannalla Nevadassa pelatussa ulkoilmaottelussa ongelma oli, että aurinko sulatti jään. Nyt sitä murhetta ei toden totta ollut.

Jäätä jouduttiin tällä kertaa jopa lämmittämään, NHL:n verkkosivuilla kerottaan.

Jos jää olisi mennyt liian kylmäksi, vaarana olisi ollut sen halkeilu ja urautuminen terien alla.

Optimaalinen NHL-jään lämpötila on noin –5 astetta. Jään lämmittäminen tehtiin sen alle asennetuilla glykoli- ja alumiiniastioilla, jotka siirsivät lämpöä jäähän tarpeen mukaan.

Minnesotan maalivahti Cam Talbot pelasi pipo päässä.

Vaikka sää oli jäätävä, pelaajat – ainakaan kenttäpelaajat – eivät olleet jäässä. Ottelusta muodostui ulkojääpeliksi harvinainen maalijuhla, jonka vierasjoukkue St. Louis voitti lopulta 6–4.

Vielä avauserän jälkeen tilanne oli tasan 1–1, mutta toisessa St. Louis meni menojaan. Se takoi erän aikana peräti viisi maalia, ja toiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 6–2-johdossa.

Päätöserässä Minnesota otti maalivahdin pois jo reilut seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta kahta maalia lähemmäs se ei onnistunut nousemaan.

St. Louisin Jordan Kyrou teki tehot 2+2. Hänestä tuli ensimmäinen NHL:n ulkoilmaottelussa neljä tehopistettä tehnyt pelaaja.

Kyseessä oli vuodesta 2003 lukien 33. ulkoilmaottelu.

Suomalaisista kaukalossa nähtiin vajaat 20 minuuttia huhkinut St. Louisin puolustaja Niko Mikkola, ja päätöserään Minnesotan maalille vaihdettu Kaapo Kähkönen, joka torjui kaikki neljä laukausta.

St. Louisin luukkuvahtina hytisi koko pelin ajan Ville Husso.

Ottelun alkuseremonioissa olivat mukana myös Minnesotan legendat Mikko Koivu ja Niklas Bäckström.

Siperian mies Kirill Kaprizov oli paukkupakkasessa kuin kotonaan. Hän keräsi tehot 1+2.