Banner Before Header

NHL:n kohumaali kuumensi tunteet somessa – Teemu Selänteeltä tiukka linjaus tilanteesta

NHL:n läntisen konferenssin finaalisarja pyörähti käyntiin hurjalla maali-iloittelulla. Kotijoukkue Colorado Avalanche peittosi Edmonton Oilersin keskiviikon vastaisena yönä maalein 8–6.

Ottelun jälkipelit käyvät edelleen kuumana sosiaalisessa mediassa. Kiekkokansaa on puhuttanut erityisesti Coloradon Cale Makarin maali, jolla hän vei kotijoukkueen 3–2-johtoon ensimmäisen erän lopulla.

Tilanne näytti nopeasti katsottuna paitsiolta, vaikkei se sitä ollutkaan. Paitsioksi sen tulkitsi myös Edmonton, joka haastoi osuman tuloksettomasti.

Lue lisää: Kiistelty tilanne kuumensi tunteet maalijuhlassa! Mikko Rantanen nakutti tehoja NHL:n villissä näytöksessä

Nyt vilkkaaseen nettikeskusteluun on ottanut osaa myös entinen NHL-tuomari Dave Jackson. Hän selittää Twitterissä julkaisemallaan videolla, miksei Makarin maalia tuomittu paitsioksi.

Jacksonin mukaan olennaista tilanteessa oli se, ettei Makar koskenut kiekkoon hyökkäysalueella, ennen kuin hänen joukkuekaverinsa oli ennättänyt pois paitsioasemasta.

Jacksonin julkaisun jälkeen myös kiekkolegenda Teemu Selänne päätti kertoa näkökantansa kiistellystä tilanteesta.

– Olisin ollut valmis lyömään mitä tahansa vetoa, että aivan selkeä paitsio. Ekaa kertaa näin tämänlaisen tilanteen, missä maali hyväksytään, hän kommentoi Twitterissä.

Suomalaistähti ei ollut yhtä mieltä NHL-tuomareiden ratkaisusta.

– Mielestäni kiekko oli koko ajan hallussa. Tuskin Makar edes näki tuota paitsiossa olevaa pelaajaa. Erikoinen tuomio, Selänne tuumi.

Selänne ei ole suinkaan ainut kiekkolegenda, joka on hämmästellyt Coloradon ja Edmontonin ensimmäistä finaalipeliä julkisuudessa.

Myös maailman kaikkien aikojen parhaana jääkiekkoilijana pidetty Wayne Gretzky ihmetteli pelin kulkua TSN:n lähetyksessä.

– Kunpa olisinkin saanut pelata tällaista playoff-kiekkoa omana aikanani. 2v1 ja 3v2 -ylivoimahyökkäyksiä koko ajan, läpiajoja ja ties mitä. Minä olin varmaan hyökkäävin pelaaja lajin historiassa, Gretzky päivitteli.

– Pitää myös puolustaa, niin voitetaan Stanley Cupeja, hän jatkoi.

Source Link is.fi