NHL:n menestysseuran romahdus lähestyy – Patrice Bergeron puntaroi tulevaisuuttaan, toinen supertähti pakko kaupata tänä kesänä?

Boston Bruinsin pitkäaikaisia tukipilareita on kaatuillut parin viime vuoden aikana yksi kerrallaan.

Ensin lähtivät Zdeno Chara ja David Krejci. Sitten Tuukka Rask lopetti.

Nyt uhkaa vieläkin tuhoisampi romahdus. Laineet lyövät lujaa NHL:n pitkäaikaisen kestomenestyjän ympärillä.

Maanantaina Boston ilmoitti yllättäen antavansa potkut päävalmentajalleen Bruce Cassidylle.

Cassidy ehti valmentaa Bruinsia kuuden kauden ajan. Runkosarjapisteissä mitattuna hän oli tänä aikana NHL:n toiseksi menestyksekkäin valmentaja Tampan Jon Cooperin jälkeen.

– Hänen tuloksensa oli vaikuttavaa, mutta pohdiskelun jälkeen tunsin, että seuramme suunnan kannalta uusi ääni olisi hyväksi, GM Don Sweeney perusteli puskista tullutta ratkaisua.

Cassidyn potkut saattoivat kuitenkin olla vasta alkusoittoa Bostonin myllerrysten kesässä. Kenties huippuvalmentajalla oli jo tiedossaan, mitä tuleman pitää.

Joukkueen ikoni ja ykkössentteri Patrice Bergeron on saattanut pelata viimeisen pelinsä.

Tänä kesänä 37 vuotta täyttävä Bergeron pohtii lopettamista. Silloin on jo yleensä puoliksi lopettanutkin.

– Minulla on hyvin aikaa. Aion ottaa kaiken tarvittavan ajan tehdäkseni oikean päätöksen, Bergeron sanoi sunnuntaina voitettuaan historiallisen viidennen NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophyn.

– Olen 36, eikä minulla ole sopimusta. Itse asiassa ensi kertaa koko urallani voin nyt ottaa askeleen taaksepäin ja pohtia, mitä haluan tulevaisuudelta. Puhua perheen ja vaimoni kanssa, Bergeron jatkoi.

Kun Bostonin kausi päättyi vajaa kuukausi sitten Carolinaa vastaan pelatussa seiskapelissä, Bergeron halasi jäältä poistuessaan symbolisesti kaikki joukkuekaverinsa.

Patrice Bergeron ei tiedä, onko hänellä enää paloa pelaamiseen.

Eikä Bergeron suinkaan ole ainoa kulmapalanen, joka saattaa jättää Bostonin vääjäämättä vajoavan linnakkeen.

Tshekkitähti David Pastrnakin, 26, tulevaisuus nousi keskiviikkona kuumaksi puheenaiheeksi Pohjois-Amerikassa.

NHL:n parhaisiin maalintekijöihin kuuluvalla Pastrnakilla on jäljellä enää ensi kausi sopimusta, jonka jälkeen hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti.

Näin ollen GM Sweeneyn on jo tänä kesänä saatava varmuus, onko supertähti sitoutumassa joukkueeseen myös tulevaisuudessa.

The Athleticin tuore artikkeli nosti kierroksia Pastrnakin mahdolliseen kauppaamiseen liittyen.

– Pastrnak on nähnyt, kuinka Don on kohdellut hänen kahta parasta ystäväänsä. Ei mitään mahdollisuutta, että hän tulisi takaisin, jos Sweeney jatkaa GM:nä, Pastrnakia lähellä oleva lähde viestitti Athleticille.

Ystävillä viitataan Torey Krugiin ja Krejciin, jotka Boston päästi menemään parin viime vuoden aikana.

Jos Pastrnak ei olisi halukas jäämään Bostoniin tuleviksi, todennäköisesti laihoiksi vuosiksi, hänet pitäisi todennäköisimmin kaupata tämän kesän aikana, jolloin Bruins saisi kultakimpaleestaan vielä jotakin vastineeksi.

David Pastrnak on ollut kuuden viime kauden ajalta NHL:n viidenneksi paras maalintekijä. Joukkuekaveri Brad Marchand kuudenneksi. Heidän edellään ovat vain Matthews, Ovetshkin, Draisaitl ja McDavid.

Eikä Bergeronin ja Pastrnakin mahdollisissa menetyksissä vielä kaikki. Joukkueen kaksi muuta supertähteä Brad Marchand ja Charlie McAvoy ovat nimittäin sivussa kaukaloista ensi kauden alussakin.

Molemmat kävivät hiljattain leikkauksissa, joista toipumiseen arvioidaan menevän ainakin puoli vuotta.

Veteraanihyökkääjä Marchandilta, 34, leikattiin molemmat lonkat, McAvoylta olkapää. Kumpaakaan ei välttämättä nähdä tositoimissa ensi kauden parin ensimmäisen kuukauden aikana.

Samansuuntainen toipumisarvio on myös niin ikään olkapääleikkauksessa käyneellä puolustaja Matt Grzelcykillä.

Palaako hymy enää Brad Marchandin kasvoille Bostonissa?

Bostonin nuorten pelaajien lupauslaari kumisee tyhjyyttään. Vuosiin Boston ei ole päässyt varaamaan hyvillä vuoroilla. Se on polttanut varausvuorojaan havitellessaan menestystä.

Tänäkään kesänä joukkueella ei ole käytössään ykköskierroksen varausta. Se paloi jälleen siirtorajalla. Tällä kertaa Hampus Lindholm -kaupassa. Samassa kaupassa Anaheimille menivät myös Bruinsin kakkoskierroksen vuorot kahdelle seuraavalle vuodelle.

Jos Pastrnak lähtee tai Bergeron lopettaa, Bostonissa alkanee uuden valmentajan kanssa väistämätön uudelleenrakennus, joka voi kestää pitkään.

Kymmenen viime kauden ajalta Boston on eniten pisteitä kerännyt NHL-joukkue.

Pudotuspeleissä tänä aikana enemmän voittoja ovat ottaneet vain Pittsburgh ja Tampa Bay. Mutta toisin kuin nämä tuplamestarit, Boston ei ole voittanut tänä aikana yhtäkään mestaruutta.

Eikä seuraavaa tarvitse lähivuosina odotellakaan.

Jutun otsikkoa muokattu klo 9:04.

Source Link is.fi