Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7931bec6b4c1ec1671e1d4eb9ab70fb9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Niinistö kommentoi uudenvuodenpuheestaan tehtyjä tulkintoja: Suomen tilanne on vakaa – jos mielipiteeni muuttuu, ilmaisen sen selkeästi – Uutisalue

Niinistö kommentoi uudenvuodenpuheestaan tehtyjä tulkintoja: Suomen tilanne on vakaa – jos mielipiteeni muuttuu, ilmaisen sen selkeästi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on julkaissut tasavallan presidentin verkkosivuilla kirjoituksen, jossa hän kommentoi uudenvuodenpuheestaan haettuja merkityksiä ja tulkintoja.

Presidentin kynästä -kirjoitus on otsikoitu sanoin ”Pari toistoa uudenvuodenpuheesta” ja se keskittyy etenkin Suomen turvallisuustilanteesta ja Nato-optiosta tehtyihin tulkintoihin.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä tulkintoja on nähty kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa, vaikka Niinistön puhe käsitteli myös koronakriisiä, ilmastokriisiä ja nuorten pahoinvointia.

– Uudenvuodenpuheestani on nyt kovasti haettu merkityksiä ja tehty tulkintoja. Varmuuden vuoksi toistan puheeni keskeiset osat arvioinnin pohjaksi, Niinistö aloittaa lyhyehkön kirjoituksensa.

Presidentti täsmentää sanoneensa, että Suomen osalta tilanne on selvä, vakaa ja rakennettu kestämään vaikeitakin aikoja.

– Toteamukseni Suomen valinnanmahdollisuuksista, joihin kuuluu myös mahdollisuus sotilaallisesti liittoutua ja hakea Nato-jäsenyyttä, on asiallisesti tismalleen sama, jonka lausuin jo joulukuun alussa.

Niinistö lisää, että yhtä tärkeää on se, että Nato pitää avoimien ovien politiikastaan kiinni ja palaa vielä teroittamaan lukijalle sanomaansa siitä, että Suomen tilanne on vakaa.

– Siis nyt selvä ja vakaa. Jos tilanne ja mielipiteeni muuttuu, niin ilmaisen senkin selkeästi, Niinistö toistaa vielä kirjoituksensa lopussa.

Voit katsoa Niinistön uudenvuodenpuheen alla olevalta videolta.

Voit keskustella aiheesta 5.1. kello 23:een saakka.

Lue myös:

Presidentti Niinistö pitää eripuraa pandemiaakin pahempana uhkana: ”Yhdistävästä tekijästä, terveytemme suojaamisesta, ei soisi tulevan meille riidan lähdettä”

Source Link yle.fi