Niinistö tapasi Pelosin ja McConnellin Washington DC:ssä

Presidentti Sauli Niinistö tapasi torstaina Yhdysvaltain kongressin johtoa Washington DC:ssä. Presidentti kertoi keskustelleensa päivän aikana muun muassa Suomen Nato-jäsenyydestä ja Venäjästä.

Niinistö kertoi tapaamisista Twitterissä.

– Työ jatkuu Washington DC:ssä. Tänään Capitol Hillillä järjestetään useita hyviä kokouksia. Keskusteluja transatlanttisesta turvallisuudesta, Suomen Nato-jäsenyydestä, Venäjästä ja Suomen kahdenvälisistä suhteista Yhdysvaltoihin, Niinistö kertoi.

Presidentti kertoi tavanneensa ainakin edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosin, senaatin vähemmistöjohtaja Mitch McConnellin ja republikaanisenaattori Jim Rischin. Hän ei avannut käytyjä keskusteluja tarkemmin.

Etenkin McConnell on toiminut Yhdysvalloissa Suomen Nato-jäsenyyden puolestapuhujana. Hän esimerkiksi vakuutteli maaliskuun tapaamisessaan Niinistön kanssa, että Yhdysvallat ratifioisi Suomen jäsenhakemuksen nopeasti.

Niinistö on parhaillaan viikon mittaisella vierailulla Yhdysvalloissa, jossa hän johtaa Suomen valtuuskuntaa YK:n yleiskokouksen korkean tason viikolla.

Torstain aikana Niinistöllä on lisäksi presidentin kanslian mukaan ohjelmassa myös kahdenvälisiä tapaamisia Washington DC:ssä.

Source Link is.fi