Banner Before Header

Niinistön tiukka viesti Venäjälle nousi Financial Timesin pääuutisiin

Financial Times kertoi sunnuntaina yhtenä pääuutisistaan, kuinka Venäjän sapelinkalistelu Ukrainan kanssa on avannut jälleen Suomessa keskustelun mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

FT kertoi sekä presidentti Sauli Niinistön että pääministeri Sanna Marinin alleviivanneen uudenvuodenpuheissaan, että Suomen optio hakea Naton jäsenyyttä milloin tahansa on yhä olemassa.

– Ja todettakoon taas kerran: Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme, lainasi FT Niinistön puhetta.

Lue lisää: Niinistön uuden­vuoden­puhetta hehkutetaan ulko­mailla – Nato-kohta käynnisti spekulaatiot

FT:n mukaan Suomella ei ole mitään mieltä hakea Naton jäsenyyttä välittömästi.

– Mutta Venäjän lisääntynyt aktiivisuus Ukrainan rajalla ja Venäjän juuri ennen joulua esittämä lista vaatimuksistaan on nostanut Helsingissä keskustelun tasolle, jollaista viimeksi kuultiin Venäjän vallattua Krimin, kirjoittaa FT.

Lue lisää: Pääkirjoitus: Niinistön tyrmäys Putinin ”ukaaseille” meni Venäjällä laajasti läpi – tavallisille venäläisille välittyi tärkeä viesti

Lehden mukaan Niinistö myös varoitti länttä Venäjän voimaantumisesta, jos länsi sulkee pois mahdolliset sotilaalliset toimet.

– Kun sodan välttäminen on ollut joidenkin valtioiden ylimpänä tavoitteena, on kansainvälinen järjestelmä ollut armottomimman jäsenensä armoilla, kertoi FT Niinistön lainanneen Yhdysvaltain entisen ulkoministerin Herry Kissingerin sanoja Natsi-Saksan rauhoittelusta.

FT mainitsi myös muiden suomalaispolitiikkojen, kokoomuksen Petteri Orvon ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen Nato-myönteiset lausunnot viime päiviltä.

Source Link is.fi