Banner Before Header

Nikke Ankara kommentoi ensi kertaa seksuaali­rikostuomiotaan – näin hän kertoo miesten wc:n tapahtumista

Räppäri Nikke Ankara, oikealta nimeltään Niiles Hiirola kommentoi maanantaina ensi kertaa seksuaalirikostuomiota, jonka hän sai liki kaksi vuotta sitten. Räppäri kuvailee tapahtunutta hänen ”elämänsä pahimmaksi munaukseksi” ja pyytää anteeksi uhriltaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ankaran maaliskuussa 2020 sataan päiväsakkoon pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Se teki hänen tuloillaan 2 900 euroa. Kesäkuussa 2020 Helsingin hovioikeus päätti, ettei räppäri saa jatkokäsittelylupaa tuomiolleen, vaan käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan. Rikos tapahtui helsinkiläisen anniskeluravintolan vessassa 30. heinäkuuta 2017.

Nyt Ankara kertoo Instagramissa olevansa viimein valmis kertomaan asiasta.

– Nyt koen, että viimeistään nyt julkinen anteeksipyyntö, ja ulostulo, on paikallaan, hän kirjoittaa.

– Ennen kaikkea haluan pyytää julkisesti anteeksi häneltä, jota asia koskee, sillä se on vähintä mitä hän ansaitsee.

Helsingin käräjäoikeuden tuomion mukaan räppäri otti entuudestaan tuntematonta naista käsivarsista kiinni ja vei tämän ravintolan vessatilaan. Siellä muusikko työnsi naisen vessakopin seinää vasten ja suuteli naista vastoin tämän tahtoa. Käräjäoikeuden mukaan nainen pyysi lopettamaan, mutta räppäri jatkoi suutelua ja esti naisen lähdön. Ankara myös kosketteli naista vaatteiden päältä rintojen, takapuolen ja haarojen alueelta.

Tämän jälkeen räppäri laittoi kiellosta ja vastustelusta huolimatta kätensä naisen paidan alle ja kosketteli tämän paljaita rintoja. Käräjäoikeuden mukaan räppäri yritti myös suudella ja vetää naisen housut alas. Ankara ilmoitti suusanallisesti haluavansa yhdyntään naisen kanssa. Kumpikin oli tapahtuman aikaan päihtynyt.

Oikeudenkäynnissä Nikke Ankara kiisti tehneensä naiselle mitään.

Lue lisää: Nikke Ankaralle kova sakkorangaistus seksuaalirikoksesta, joka tapahtui miesten vessassa

Lue lisää: Nikke Ankara ei saanut jatkokäsittelylupaa hovioikeudessa – tuomio seksuaaliseen tekoon pakottamisesta jää voimaan

Ankara kertoo pitkässä tekstissään Instagramissa seuraavasti miesten wc-tiloissa sattuneista tapahtumista:

– Muutama vuosi sitten olin Ravintola Kaivohuoneella viettämässä iltaa ja jossain vaiheessa törmäsimme ja aloimme jutella. Kun olimme keskustelleet hetken aikaa, niin minun aloitteestani olen taluttanut hänet syrjemmälle, miesten WC-tiloihin. Siellä aloimme pussailla, ja tulkitsin tilanteen täysin väärin. Tilanne oli hetken päästä ohi ja lähdimme omiin porukoihimme jatkamaan iltaa. En ollut ymmärtänyt tilanteessa lainkaan, miten traumaattinen hetki tapahtunut oli ollut hänelle.

– Olen todella pahoillani, että hän on joutunut kokemaan jotain noin ahdistavaa minun toimestani, sillä kenenkään ei tulisi kokea mitään tuollaista. Sen hetkinen käyttäytymiseni oksettaa minua itseänikin.

Räppäri on elänyt tuomionsa jälkeen hiljaiseloa, eikä hänestä ole juuri kuultu julkisuudessa. Räppäri kertoo nyt, että musiikin tekeminen on ollut hänelle hankalaa, sillä hän ei ole halunnut liittää ketään tahtomattaan tapahtuneeseen ja toisaalta ihmiset eivät ole halunneet myöskään olla tekemisissä hänen kanssaan.

– Haluan vielä painottaa, että ne muutamat ihmiset, joiden kanssa olen tehnyt töitä oikeusjutun aikana, tai tuomioni jälkeen, eivät missään nimessä hyväksy, tai tue tuollaista käytöstä. Kaikkien kanssa olen keskustellut asiasta vakavasti, ja hylkäämisen, tai ulossulkemisen sijasta olen saanut heiltä vielä mahdollisuuden näyttää, että pystyn parempaan. Tästä olen todella kiitollinen, Ankara kertoo Instagramissa.

Ankaran mukaan tapahtunut oli ”hänen elämänsä pahin munaus”.

– Kaikesta opitaan, mutta tällaisia asioita ei kenenkään tulisi oppia kantapään kautta, vaan joku järki pitää olla tyhmänkin päässä. En ole mitään muuta elämässäni katunut niin paljon, kuin tätä.

Kirjoituksensa lopuksi Ankara pyytää anteeksi lukuisilta eri tahoilta.

– Haluaisin pyytää anteeksi kuuntelijoiltani, yhteistyökumppaneiltani, kaikilta kenen kanssa olen duunia tehnyt – ja ennen kaikkea häneltä, jota tämä ikävä asia henkilökohtaisesti koskee.

31-vuotias Nikke Ankara tunnetaan räppärinä. Hän aloitti uransa vuonna 2013 osallistumalla rapin SM-kisoihin. Ankara on julkaissut kaksi albumia ja hänet on nähty myös Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2017.

Source Link is.fi