Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0c4ad817a9d1b402c79e1e61d4b214bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nikolas Buser Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi – Uutisalue

Nikolas Buser Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi

Sveitsiläinen Nikolas Buser aloittaa Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.

Nikolas Buser on Suomen naisten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: Suomen Lentopalloliitto / CEV

Sveitsiläinen Nikolas Buser, 38, on valittu naisten lentopallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi kaksivuotisella sopimuksella.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan valinnasta päätti liiton hallitus torstaisessa kokouksessaan. Tehtävään haki kaikkiaan parikymmentä henkilöä. Lopulta liitto teki valinnan kahden henkilön välillä.

– Olen todella innostunut mahdollisuudesta johtaa Suomen naisten lentopallomaajoukkuetta ja tunnen etuoikeutta sekä ylpeyttä edustaa tätä upeaa maata ja sen lentopalloyhteisöä isoimmilla kentillä, Buser kommentoi tiedotteen mukaan.

Buser ei ole täysin uusi nimi suomalaisille, sillä hän on toiminut nuorten maajoukkue- ja valmennuskeskusvalmentajana vuodesta 2020 lähtien. Hän aloitti Suomessa poikien valmentajana, mutta siirtyi nopeasti tyttöjen päävalmentajaksi.

Lentopallomaajoukkueen päävalmentajan paikka avautui, kun vuodesta 2014 lähtien joukkuetta valmentanut Tapio Kangasniemi siirtyi liiton urheilutoimenjohtajaksi.

– Tietysti maajoukkueen valmentaminen on päävalmentajapestissä se ydin, mutta painoarvoa laitettiin (valinnassa) reilusti myös kansainvälisessä ympäristössä työskentelyn taitoihin, kykyihin toimia valmennusjärjestelmän tukena sekä potentiaaliin kehittyä valmentamisessa, Kangasniemi totesi tiedotteessa.

Suomi oli vuoden 2021 EM-kisoissa 18:s. Buser odottaa mielenkiinnolla valmennuspestiään.

– Naisten maajoukkueessa on hyvä yhdistelmä kokeneita pelaajia sekä nuoria tulevaisuuden nimiä. Olen oppinut näiden Suomen vuosieni aikana sen, että kaikki ovat täällä innokkaita oppimaan ja sen, miten hyviksi me joukkueena voimmekaan tulla, Buser sanoi.

Ennen Suomeen tuloaan Buser toimi kotimaassaan Sveitsissä valmentajana vuodesta 2005 lähtien. Saksassa hän valmensi 2011–2012 ja Yhdysvalloissa 2014.

Buserin CV:hen kuuluvat kotimaassaan Sveitsissä hankitut liikuntatieteen- ja valmennuksen alan koulutukset.

Source Link yle.fi