Banner Before Header

Norjan hiihtojoukkue sai ilouutisen – olympiavoittajan piina päättyi

Viime olympiakisojen kaksinkertainen voittaja, norjalainen Simen Hegstad Krüger on joutunut seuraamaan Pekingin hiihtokilpailujen alun televisiosta.

Krüger olisi ollut jopa ennakkosuosikki Aleksandr Bolshunovin voittamassa yhdistelmäkilpailussa ja varmasti mukana Norjan viestijoukkueessa sunnuntaina.

Hän voitti 2018 yhdistelmäkilpailun ja viestin olympiakultaa ja viime vuoden MM-kisoissa peräti kolme henkilökohtaista mitalia, mahtumatta viestiin mukaan lainkaan.

27. tammikuuta raportoidun, täysin oireettoman koronatartunnan jälkeen Krüger joutui kuitenkin jäämään Italiaan odottamaan kädet ristissä negatiivisia testituloksia. Hän onnistui puristamaan niitä riittävän määrän parin viikon aikana, jotta muuttui kiinalaisen koronaprotokollan silmissä vaarattomaksi henkilöksi.

Lue lisää: Suomen hiihtäjät katselivat vierestä, kun Norja löysäili koronatoimissa – sitten iskivät tartunnat: ”Aivan käsittämätöntä”

– Hän saapui olympiakylään Zhangjiakouhun lauantaina ja keskittyy lähipäivät harjoitteluun, kertoi Norjan hiihtomaajoukkueen tiedottaja Gro Eide Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Krüger oli yksi neljästä norjalaisesta, jotka saivat koronatartunnan joukkueen viimeistelyleirillä Pohjois-Italian Seiser Almissa.

Samasta paikasta ja samasta hotellista omalta leiriltään nollatartunnoin selvinneen Suomen urheilijat ja taustahenkilöt ihmettelivät norjalaisten löysää asennoitumista koronaturvatoimiin. Kun muu joukkue lähti kohti olympiakisoja, Krüger jäi Italiaan harjoittelemaan ja toivomaan.

Heidi Weng (kasvot kameraan) joutui oireettoman koronatartuntansa jälkeen heittämään haaveet olympiamatkasta, koska ei pystynyt määräajassa puristamaan tarpeeksi negatiivisia testituloksia.

Norjan olympiajoukkueen menestyspotentiaalia söivät erityisesti Krügerin ja Heidi Wengin tartunnat. Ilman Wengiä Norjan naisjoukkue on ollut kisoissa täysin Therese Johaugin varassa, ja se jäi viestissä katastrofaalisesti mitalitta. Weng ei saavu kisoihin lainkaan.

Lue lisää: Norjassa ladataan kovia odotuksia olympialaisiin – tätä hiihtäjää ei voi voittaa kukaan

Krüger voitti maailmancupissa vapaan tekniikan 15 kilometrin kilpailut joulukuussa Lillehammerissa ja Davosissa. Varsinkin jälkimmäinen oli murskaava esitys ja antoi valtavasti lupauksia kohti olympiakisoja.

Lue lisää: Norjan koronakaaos paisuu! Nyt tartunta myös miesten olympiavoittajalla – valmentajalta lohduttomia sanoja

Alkavan viikon Krüger testaa paljon suksia, sillä hän tuskin olisi saapunut Kiinaan ensinkään ilman luvattua paikkaa 50 kilometrin (v) massalähtöön. Se hiihdetään lauantaina 19. helmikuuta. Pohjois-Italiasta saapuvana Krügerin ei tarvitse Kiinassa sopeutua korkeaan ilmanalaan. Hän on levänneenä urheilijana miesten päätösmatkan kuumimpia voittajasuosikkeja.

Source Link is.fi