Norjan suurkäräjien puheenjohtajan asumisjärjestelyt luupin alla – sanoo ettei aio erota ja uskoo noudattaneensa sääntöjä

Norjan suurkäräjien puheenjohtaja on poliittisen myrskyn keskellä. Myrskyn silmässä ovat epäilyt väärinkäytöksistä hänelle kuuluvista kuluetuuksista.

Eva Kristin Hansen on ollut kirjoilla Trondheimissa Pohjois-Norjassa, ja veloittanut asuinkustannuksistaan siellä ja Oslossa. Hän ei kuitenkaan ole kertonut suurkäräjille omistavansa asunnon Oslon lähellä, Skissä.

– Menimme naimisiin ja tein sen. Ostin hänen äitinsä ulos asunnosta, jotta mieheni pystyi ostamaan auton, Hansen sanoo Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Suurkäräjien puheenjohtajalla on oikeus saada korvaus asumisesta kahdella paikkakunnalla, mutta Hansen ei siis ole kertonut omistavansa asunnon Oslon lähellä. Väärinkäytöksen paljastuminen on saanut monet poliitikot vaatimaan Hansenin eroa.

– Olen tarkistanut asian suurkäräjiltä. En uskonut rikkoneeni sääntöjä, mutta virkamiehet sanovat, että minun olisi pitänyt kertoa omistaneeni asunto Nordre-Follossa [Skissä] vuodesta 2014, hän sanoo NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Hansen sanoo noudattaneensa sääntöjä, joiden mukaan kansanedustajan pitää olla kirjoilla yli 40 kilometrin päässä Oslosta saadakseen korvausta toisesta asunnosta. Oslon ja Tronheimin välimatka on lähes 500 kilometriä, mutta Ski kuuluu Oslon lähikuntiin.

– Olen vuokrannut asunnon Trondheimissa, maksanut vuokrani sinne ja ollut kirjoilla siellä. Mielestäni olen täyttänyt kriteerit, Hansen sanoo NRK:lle.

Hänellä ei ole aikomuksia erota.

– Minä olen sanonut, että olen valmis jatkamaan suurkäräjien puheenjohtajana, mutta minun asiani ei ole arvioida luottamusta itseeni. Sen tekevät muut, Hansen sanoi medialle tänään torstaina. (siirryt toiseen palveluun)

Source Link yle.fi