Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3ebd399c28e9839957bfaf1127dfb070, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nuoren nyrkkeilijän kuolema järkyttää – menetti tyhjästä todellisuudentajunsa, huitoi ilmaan, joutui koomaan ja kuoli mystiseen aivovammaan – Uutisalue

Nuoren nyrkkeilijän kuolema järkyttää – menetti tyhjästä todellisuudentajunsa, huitoi ilmaan, joutui koomaan ja kuoli mystiseen aivovammaan

Sunnuntaina koomaan vaivutettu eteläafrikkalainen nyrkkeilijä Simiso Buthelezi on kuollut. Nyrkkeilijä oli kuollessaan 24-vuotias. Kuolemaan johtaneet syyt ovat vielä epäselvät, mutta urheilijan viimeiseksi jäänyt ottelu viikonloppuna antaa osviittaa siitä, ettei kaikki ollut kunnossa.

Buthelezi otteli lauantaina WBF:n Afrikan kevytsarjan tittelistä, kun hän kesken ottelun menetti todellisuudentajunsa. Ottelua selvästi hallinnut Buthelezi käänsi 10-eräisen ottelun viimeisessä erässä yllättäen selkänsä vastustajalleen ja alkoi varjonyrkkeillä kehän kulmaa vasten.

Ottelun tuomari keskeytti ottelun välittömästi ja Buthelezi kiidätettiin sairaalaan.

Kehäkuuluttaja Sipho Mashego kertoi ESPN:lle, että koko areena oli tyrmistynyt siitä, mitä Buthelezille yhtäkkiä tapahtui.

– Simiso oli täysin dominoiva ensimmäisestä erästä alkaen. Hän ei ottanut iskuakaan vastustajaltaan. Sitten yhtäkkiä hän alkoi huitoa villisti ja kukaan ei voinut ymmärtää, mistä oli kyse. Se oli omituista, Mashego kertoi.

Etelä-Afrikan nyrkkeilyliiton BSA:n tiedotteen mukaan Buthelezilla todettiin aivovamma ja sisäinen verenvuoto päässään. BSA:n mukaan Buthelezi menehtyi parhaasta hoidosta huolimatta vammoihinsa.

Vielä erikoisemman tapauksesta tekee se, että silminnäkijähavaintojen mukaan Buthelezi ei saanut ottelussa iskuja päänseudulle. Valmentaja Bheki Mngomezulun mukaan Buthelezi oli ollut ennen ottelua täysissä voimissa.

– Harjoituksissa tai ottelussa ei ollut mitään poikkeavaa. Hän johti ottelua pisteissä, enkä rehellisesti voi mitenkään selittää tätä. Hän oli hyvässä tikissä ennen matsia, Mngomezulu selvitti.

BSA kertoo järjestävänsä itsenäisen tutkimuksen tapahtumista. Buthelezi oli vastikään valmistunut yliopistosta kasvi- ja eläintieteilijäksi.

Source Link is.fi