Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2983cedee2f28dfb216a786d00db86e6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nuori mies määrättiin menettämään kaksi BMW:tä valtiolle – hovioikeus päätti antaa toisen takaisin – Uutisalue

Nuori mies määrättiin menettämään kaksi BMW:tä valtiolle – hovioikeus päätti antaa toisen takaisin

Vaasan hovioikeus on palauttanut takavarikoidun BMW:n vuonna syntyneelle 2002 satakuntalaisnuorukaiselle. Hovioikeus katsoo tuoreessa tuomiossaan, että kohtuullisen arvokkaan henkilöauton menettäminen valtiolle olisi kohtuutonta ottaen huomioon auton arvo ja nuorukaisen taloudellinen tilanne.

Satakunnan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut nuorukaisen menettämään valtiolle molemmat nimissään olevat autot, mutta hovioikeus päätti tuoreella ratkaisullaan palauttaa paremman auton takaisin omistajalleen.

Ilman ajokorttia ratin takana viihtyneeltä nuorukaiselta oli takavarikoitu kaksi Bemaria. Vuoden 1999 mallin auton arvoksi arvioitiin vain tuhat euroa, mutta vuoden 2011 BMW:n arvoksi oli oikeudenkäynnissä arvioitu 12 000 euroa. Nuorukainen kertoi autojen olevan hänen ainoa omaisuutensa ja niiden hankintaan oli käytetty isoisän perintörahat.

Piittaamattomasti ajokorttia koskeviin määräyksiin suhtautunut nuorukainen jäi kiinni ensi kerran heinäkuussa 2019. Ikää ei tuolloin ollut mittarissa edes 17:ää vuotta. Seuraavan kerran käry kävi helmikuussa 2020.

Joulukuun 2020 ja huhtikuun 2021 välisenä aikana nuorukainen jäi kiinni 13 kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Neljän tapauksen osalta poliisi antoi rangaistusmääräyksen ja osa päätyi käräjille saakka. Huhtikuussa 2021 Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi nuorukaisen 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja valvontaan.

Jo ennen tuomiota, helmikuussa 2021, nuorukaisen omistama vuoden 2011 mallia ollut BMW takavarikoitiin. Tämän jälkeen hän hankki käyttöönsä vuoden 1999 mallia olevan Bemarin, jonka ratissa entinen meno jatkui.

Elokuussa nuorukainen tuomittiin käräjäoikeudessa 70 päivän ehdolliseen vankeuteen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tuomiossa sovellettiin koventamisperustetta, mutta valvontaan häntä ei määrätty, koska se oli päällä jo aiemman tuomion tiimoilta. Samalla Satakunnan käräjäoikeus määräsi myös nuorukaisen menettämään molemmat autonsa valtiolle. Tämän viimeksi mainitun ratkaisun hovioikeus nyt osittain kumosi.

Source Link is.fi